Min 2001 Miata startar inte

Det finns ett antal saker som kan orsaka en Mazda Miata inte startar, men med moderna bilar är den vanligaste orsaken är ett dött batteri. Generellt en välskött bil som inte startar har problem med elsystemet, en bil som inte har fått regelbundet underhåll kan ha mer allvarliga mekaniska problem som hindrar motorn från att starta. Saker du behöver
Bilbatteri
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Hur identifiera en icke-Starting Mazda Miata
1

försök starta bil. Om ingen av instrumentpanelen tänds, slås motorn inte över (du kommer att kunna höra det puttra), och strålkastarna inte tänds, då är det ett problem med det elektriska systemet, och troligen batteriet.
2

Inspektera batteriet. Om det finns ett skum på batteriet då detta innebär att det läcker farlig syra och du kan behöva en professionell för att hjälpa dig. Men om det inte finns någon skum så du kan dunka batteripolerna med din sko eller en gummiklubba. Detta kan skapa en bättre kontakt mellan batteripolerna och kablar, och tillåta bilen att starta. Du kan också försöka att få fart på bilen. Om detta inte fungerar, byt ut batteriet. Addera 3 p Om däremot, kommer Mazda Miata inte starta efter installation av ett nytt batteri men det elektriska systemet är funktionellt du kan ha en översvämmad motorn. En översvämmad motor är när tändstiften är våta och kan inte generera en gnista. Att torka pluggarna du måste aktivera Clear Flood läget. Detta görs genom att trycka ned gaspedalen hela vägen till golvet först och sedan kontinuerligt vrida startströmställaren. Detta får motorn att pumpa luft i stället för bränsle genom cylindrarna och kommer att torka av tändstiften. Efter några minuter tar bort foten från gaspedalen och ta nyckeln ur tändningen. Lägg sedan tillbaka nyckeln i tändningslåset och vrid motorn på. Om bilen inte startar efter detta att du har mekaniska problem och kommer att kräva en mekaniker med egen diagnostisk utrustning för att korrekt diagnostisera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66171.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.