Bil Scanning Tools

De flesta bilar producerade efter 1996 är utrustade med OBD-II-systemet. Detta står för On-Board Diagnostics. När något är fel med en bil, kommer det generera en felkod via OBD-II-systemet. Dessa datasignaler kan berätta mekaniker arbetar på bilen vad problemet är. Dock är specialiserad utrustning som krävs för att läsa felsignaler. Dator till Vehicle Anslutningar

Det första sättet att skanna ett fordons felkoder är att använda en scanner i form av en kabel som ansluter din bil till din dator. Dessa produkter kommer med programvara som du installerar på din dator, och ska ansluta via en vanlig USB-anslutning, till exempel Autotap Express.

Anslut kabeln till den diagnostiska porten i bilen. Programvaran bör då kunna visa eventuella felkoder, så du kan diagnostisera din bils problem.
Fristående Scanners
p Det finns även handhållna sökverktygen som kopplas till bilens dator. Dessa kommer i varierande grad av komplexitet. Några av dessa verktyg detaljhandeln för mindre än $ 100. Du ansluter bara verktyget in och få felkod, även om du kan då behöva söka på internet för att ta reda på vad koden betyder är fel med din bil.
Olika Scanning Koder

Oavsett om du använder en kabel scan länk eller en fristående scanning enhet, måste du vara medveten om de olika typer av koder som används. Vissa skannrar kan läsa alla dessa koder, medan andra kanske bara kunna läsa vissa typer. Ta reda på vilken typ av OBD-II koder ditt fordon använder innan du köper en scanner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66537.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.