Felsökning Catalytic Problem Converter Car

Katalysatorn i bilen sitter i linje med avgasröret och fungerar som ett filter för avgassystemet. Föroreningar i avgaserna filtreras genom små hål i en keramisk cylinder som är fodrad med ädelmetaller, såsom platina. Dessa metaller hjälpa till att dra ut föroreningar från avgaser, men omvandlaren blir mycket varmt i processen. Med tiden kommer den katalytiska omvandlaren brinna ut och kommer att behöva bytas ut. Ersättningskatalysatorer är dyra, så du bör felsöka katalysatorn innan du byter den. Saker du behöver
OBD Scan Tool
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera omborddiagnostik, eller OBD, porten till vänster om din säkringspanel i förarsidan fotutrymmet.
2

Anslut den elektriska kontakten för en OBD Scan Tool (finns på bildelar butiker eller webbplatser) i gruppcentralen OBD-port.
3

Vrid tändningsnyckeln till "II" eller "på" läge. Detta är det andra läget på tändningen som ger ström till alla tillbehör, men kommer inte att starta motorn.
4

Kontrollera uppläsningen på OBD Scan Tool. På många fordon kommer Scan Tool ger dig en "P0420" (utsläpp fel) eller "P0300" (random misständning) problem eller felkod. Dessa koder indikerar att din katalysatorn är dåligt och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63731.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.