Hur hittar Vacuum Problem på en 1999 Blazer 4.3L

En förbränningsmotor skapar en naturlig vakuum när bränsle /luftblandningen antänds. Biltillverkare lägger detta vakuum till god användning genom att göra det power olika ventiler och magnetventiler. Ibland kan det gummi och plast vakuum linjer eller vakuum-drivna komponent spricka eller gå sönder, skapar en läcka. En läckande vakuumsystem på 1999 Blazer kan orsaka smärre kör frågor eller kan även orsaka SUV inte köra alls. Eftersom vakuum läckor är ibland svårt att hitta, är en rökmaskin som används för att hitta läckan. Saker du behöver
Tänger
Automotive rökmaskin
UV färgad rök vätska
UV glasögon
UV-ljus
Visa fler instruktioner
1

Öppna Blazer huva och lokalisera bromsservon (broms huvudcylinder är bultad till denna komponent). Tag i slangklämman på gummit vakuumslangen ansluter till toppen av booster med en tång och dra den ca 3 inches ner slangen. Dra vakuumslangen från booster.
2

in den avsmalnande montering på änden av röken maskinens slang in i vakuumslangen.
3

Öppna rökmaskin lock och häll i UV färgade rök vätska. Se röken maskinens instruktioner för exakt mängd vätska, eftersom detta varierar mellan olika modeller.
4

Anslut rökmaskin och slå på den. Vänta på Blazer s vakuumsystem för att fylla med rök. Se röken maskinens dokumentation för exakt tid att vänta.
5

Sätt på UV glasögonen och använd UV-ljus för att inspektera hela motorn. Varje färgämne läcker från ett vakuum linje eller vakuum-drivna komponenten indikerar ett läckage. Den färgade röken har en fluorescerande gul nyans när UV-ljuset lyser på det.
6

Reparera eventuella läckor hittade och fortsätta kolla efter andra läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67717.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.