Felsökning av en 1997 Nissan Maxima

Nissan Maximas är kända för sin hållbarhet och tillförlitlighet, med några varaktiga väl över 200.000 miles. Men som med alla fordon, kommer även ett välskött Maxima sönder förr eller senare. Att veta hur du felsöker eventuella problem innan de blir värre kan hjälpa dig att spara tid och pengar när du gör jobbet själv. Att bli bekant med verktyg och vätskor som används i 1997 Maxima kommer också att hjälpa till att identifiera läckor, vilket kan leda till ytterligare problem om de inte behandlas. Saker du behöver
Arbetshandskar
hylsnyckel med adaptrar och uttag
Ordet jack
Jack står
flaska kolsyrad läsk
Visa fler instruktioner

1

Vrid nyckeln i tändningslåset för din 1997 Maxima och notera svaret från innerbelysningen och strålkastare. Om de är svaga eller inte slås på alls, så har du ett dött batteri. Prova starthjälp batteriet eller byt ut den om det inte kommer att hålla laddningen. Skaka försiktigt batteriets anslutningar och inspektera batteripolerna för tecken på korrosion. Om terminalerna är korroderade, häll en flaska läsk över anslutningarna och skrubba dem med en stålborste. Om Maxima gör en långvarig eller ansträngd ljud när motorn är vända, då startmotorn kan misslyckas. Om lamporna är på sin vanliga ljusstyrka när du slår på dem, då din starter har misslyckats. Försök att knacka på startmotorn med en hammare för att lirka in den i re-ingrepp med svänghjulet.
2

titta under din motor för små pooler av läckande vätska. Motorolja är en tjock ämne som antingen är brun eller svart, beroende på hur gammal den är. Motoroljan ska bytas vid varje 3000 mil intervall. Om oljan läcker och är väldigt mörkt, då du kan behöva ändra det oftare. Motorns kylvätska är vanligen en grön färg och kan indikera en läcka kylarslangen. Fyll på kylvätska s reservtank med en 50/50 lösning av kylvätska och destillerat vatten. Röd lösning är antingen broms eller automatisk transmissionsolja. Kontrollera nivåerna i såväl de fluidbehållarna att se till att de är på rätt märken.
3

Lyft Maxima med en domkraft för att inspektera bromsbelägg och rotorer. Du kan inspektera kuddar på en 1997 Maxima utan att ta dem ur bromsok för att se hur mycket av dynorna är kvar. Möjliga tecken på bromsfel innefattar gnisslande eller slipning när pedalen trycks ned, om fordonet drar åt ena sidan vid inbromsning eller när pedalen erbjuder lite motstånd när den trycks.
4

Lyssna efter skrikande och gnisslande ljud från drivremmar när du startar din Maxima eller under körning. Kraftigt buller kan tyda på att remmen behöver justeras eller bytas. Bälten med tecken på nötning bör bytas ut omedelbart. Bälten bör skärpas så att de böjs mellan 1/4 och 1/2 inches när tryck appliceras på bandets mittpunkt mellan remskivorna. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66034.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.