1987 Chevy Vevar Men startar inte

Ingenting är mer frustrerande än en bil som inte startar. Dechiffrera orsakerna kan vara en svår uppgift. Men när en Chevrolet vevar när startnyckeln vrids, är detta ett tydligt tecken på två möjliga problem: en avbruten bränsle flöde eller en eventuell antändning fråga. Med några metoder, är det lätt att räkna ut omfattningen av problemet och en möjlig lösning inom några minuter. Saker du behöver
Rags
Tändstift
Visa fler instruktioner
1

Undersök marken under bilen för bränsleläckage. En viktig orsak till en misslyckad start är ett blockerat bränsleledning. Leta upp bränsleledningen under bilen genom att titta under stammen och spåra en liten metall linje till motorn. Om det finns någon rost eller missfärgning, kolla efter fläckar eller en mycket stark bensin lukt. En bensin fläck kommer att vara klar eller ljusbrunt med en regnbåge effekt om man ser den i vinkel. Kontrollera också din bränslemätare för att se om det finns mindre bränsle i tanken än tidigare, eller om tanken är tom.
2

Kontrollera den automatiska bränsleavstängning. I stammen bör det finnas en liten låda som innehåller en omkopplare. Kontrollera bilens manual för att se om brytaren är i rätt läge. Den bränsleavstängning tillsattes som en säkerhetsåtgärd på 1980-talet för att förhindra bränder och kan aktiveras på grund av en mindre kollision eller felfunktion. Se till att den är i rätt position för att säkerställa bränsleflödet.
3

Test bränslepumpen. Bränslepumpen är placerad på sidan av tanken, men ett enkelt sätt att kolla det är att vända bilen över och lyssna efter ett stönande ljud nära de bakre hjulhusen. Om det finns en moaning eller andra konstiga ljud, ring en mekaniker. Försök inte att reparera bränslepumpen själv, eftersom det är svårt att komma till och eventuella fel kan orsaka skada på din bränsletank.
4

Leta bränslefiltret. I bränslefiltret är en liten metallåda på bränsleledningen mellan tanken och motorn. Det tar bort alla stora rester från bränslet för att förhindra förstörelse eller försämring till motorn. Om det inte ändras på en regelbunden basis, kan det skapa problem med bränsleflödet. Om bränslefiltret är rostiga, det kräver ersättning. Kontakta en mekaniker som alla reparationer av något bränsle-komponent är farligare på grund av brandfarlig karaktär.
5

Kontrollera tändstiften är fortfarande bra. Varje bil har olika metoder för att kontrollera tändstift. Läs bilens manual för att hitta tändstiften, därefter granska dem för någon rost eller andra skador. Om du kan se något fel med dem utåt, ringa en mekaniker för ytterligare råd. Om problemet inte är relaterat till bränsle eller tändstift, det är en mer komplex fråga som kräver professionell uppmärksamhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66468.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.