Vad gör en bil feltändning?

Diagnostisera orsaken till en motor misständningar kan vara en frustrerande och skrämmande uppgift. Det finns flera olika skäl till varför misständningar kan hända, men lyckligtvis de flesta av dem faller under tre kategorier. Misständningar orsakas vanligtvis av problem med bränsletillförseln, gnistan eller cylindertryck. Men i varje kategori finns flera mindre direkta orsakerna som måste undersökas för att korrekt identifiera de bakomliggande problemet. Spark

En svag gnista inte riktigt kan antända bränslet och luftblandningen, vilket orsakar den blandning som skall brännas ofullständigt eller inte antänds alls. Orsakerna till en svag gnista inkluderar slitna tändstift, sotigt tändstift, gamla eller slitna tändstift trådar plugg, slitet fördelarlock eller rotor, svag spole, dålig batterikabelanslutningar, svag generator och ett svagt batteri.

Bränsletryck

För en motor för att fungera korrekt, måste bränsletrycket hållas på en konstant miniminivå. Om bränsletrycket sjunker under detta miniminivån, kommer en otillräcklig mängd av bränsle levereras till cylindrarna, vilket resulterar i en bränsleblandning som är svår att antända. Vanliga orsaker till lågt bränsletryck är en svag bränslepump, igensatt bränslefilter, smutsig eller igensatt spridare bränsle och igensatta eller förorenade bränsleledningar.
Låg kompression

När komprimeringsnivåer i en cylinder blir för låg, är cylindern inte fullt ut komprimera bränsle och luft blandningen. Beroende på orsaker till låg kompression, om det är på grund av slitna kolvringar, slitna ventiler eller slitna cylinderväggarna kan bränslet och luftblandningen fly också förbi dessa slitna komponenter. Slutresultatet är detsamma, med tändstiftet emellertid inte fullständigt antända bränsle-och luftblandningen, och en resulterande feltändning i cylindern.
Vakuum Leak

Vakuum läckor tillåter för mycket luft att komma in i bränsle-och luftblandningen innan den antänds i förbränningskammaren. Detta gör att förhållandet mellan bränsle blandas med luft för att vara inkorrekt balanserad och resulterar i en mager tillstånd där inte tillräckligt med bränsle blandas med luften för att uppmuntra till rätt antändning av blandningen. Detta orsakar dålig antändning av blandningen och misständning. Vanliga orsaker till vakuum läckor är en felaktig EGR ventil, spruckna eller slitna slangar, slitna packningar och felaktiga PCV ventiler. Addera luftrenare

Ett igensatt luftfilter kommer inte att tillåta en tillräcklig mängd luft att komma in i motorn. Detta orsakar en alltför rik tillstånd där det finns för mycket bränsle i förhållande till mängden luft i bränslet och luftblandningen. Resultatet är sotigt tändstift, minskad gnista och dålig tändning av bränslet och luftblandningen leder till misständningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65069.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.