Hur berätta om MEMCAL Är Bad

MEMCAL är den term som används för en minneskrets församling ligger inne i Engine Control Module (ECM) i en bil. ECM är en dator. Den tar emot data från sensorer i motorn och utfärdar kommandon som reglerar sådana funktioner som bränsle blandning och gnisttidpunkten, enligt Hotrod handböcker webbplats. Vissa ECM har minne kapacitet och är kalibrerade speciellt för vissa bilar och kombinationer motor. De besitter en borttagbar insats som kallas MEMCAL eller minnet kalibrator. Om MEMCAL skadas eller avlägsnas kan fordonet vara obrukbar förrän det har reparerats. Saker du behöver
OBD scanner eller kodläsningsanordning
Visa fler instruktioner
1

Kolla under panelen på förarsidan av bilen under ratten. Om din bil har en kontakt datalänk, kan bilens dator berätta om MEMCAL är dåligt. Om du har en 1996 eller nyare fordon, vare sig utländska eller inhemska, kommer din bil eller lätt lastbil har datalänkanslutningen enligt OBD-koder hemsida.
2

Anslut din kodläsningsanordning i dataöverföringsdonet. Enheten kan innehålla en kod som kommer att berätta om den MEMCAL är dåligt. Till exempel innebär en kod av 51 brukar "MEMCAL eller PROM problem." Du kan behöva köpa en ny MEMCAL från generalagenten.
3

Kontrollera att du har senaste MEMCAL för din bil, råder datorforskareskjortor Craig Leres. Nyare är ofta utfärdas för att lösa specifika problem med tidigare modeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68420.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.