Hur vet man att en bil relä är dåligt

När du använder en övergång till ett tillbehör i din bil som bär en hel del ström - såsom lampor, vindrutetorkare eller signalhorn - du kör en liten mängd ström genom en relä som i sin tur sluter kontakterna att driva tillbehöret. Om en av dina tillbehör inte kommer på och du misstänker reläet är dåligt, kan du utföra några enkla tester. Titta efter var ditt relä i din bruksanvisning eller i gruppcentralen inne i bilen eller under huven. Saker du behöver
kort stycke 14 - till 20-gauge wire, avskalade i båda ändarna
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och /eller säkringshållaren så att din assistent kan komma reläet.
2

Vrid nyckeln till "Tillbehör" och instruera din vän att röra reläet medan du styra omkopplaren för tillbehöret som inte fungerar. Din vän ska känna ett klick i reläet när den fungerar. Om inte, har du en dålig relä.
3

Dra reläet ur sockeln med tändningen och infoga en kort bit tråd i de två anslutningarna på reläet som gör kontakt när den elektromagnetiska spolen dras till varandra. Titta på reläet för ett diagram över stiften. De bör vara de märkta "Common" (C) och "Normalt öppen" (NO). På en standard Bosch Automotive relä, stiften är 30 och 87.
4

Manövrera brytaren igen för att se om tillbehöret fungerar. Om det nu fungerar, är reläet dåligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66075.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.