AWD clunks När Turning

All-wheel-drive fordonssystem blir allt vanligare på grund av säkerhet och trygghet som erbjuds passagerarna. Fyrhjulsdrift ger ökad dragkraft och kontroll med dåligt väglag, och även tillåter människor att ta sina fordon off-road i mer avlägsna områden. Ett vanligt klagomål med fyrhjulsdrift är att systemet kan vara bullrig i varv under vissa omständigheter. Anledning till clunks
p Om överlåtelsen gäller ett all-wheel-drive fordon clunks när du gör svängar, är den troligaste orsaken att överföringen fallet inte tillåter skillnader i rörlighet mellan fronten och bakaxlar korrekt. Detta kan bero på slitage eller fel i den viskösa kopplingen församling, eller kan relateras till en annan misslyckande insidan av överföringen.
Olika hjulhastigheter

bilens fyra hjulen snurrar i olika hastigheter under normal drift. Den yttre hjulet i en sväng måste snurra snabbare eftersom det färdas en längre sträcka genom svängen. På samma sätt, de främre hjulen snurra fortare än fordonets bakhjul på grund av kortare avstånd bakaxeln flyttas när svarvning. Fordonet måste tillåta dessa skillnader att sörja för smidig drift.
Transfer Case Function

momentfördelare eller kraftöverföringsenhet möjliggör denna skillnad i alla -hjulsdrivna fordon. Med traditionell fyrhjulsdrift, är framaxeln endast bedriver låg dragkraft villkorar, när hjulspinn uppstår mellan däcken och marken. I dessa fall behöver fördelningsväxeln ej ger möjlighet till hastighetsskillnader. All-hjulsdrivna fordon använder antingen en differentialenhet liknar det som finns i en vanlig bakaxel för att ge denna skillnad, eller en viskös koppling som möjliggör glidning upp till en punkt men ger en direkt anslutning, vid låg fordonets dragkraft, som styrs antingen mekaniskt eller elektroniskt. Addera Resolution
p Om din all-wheel-drive fordon har separata lägen för fyrhjulsdrift och fyrhjulsdrift , vara säker på att väljaren är i all-wheel drive, som fyrhjulsdrift inte tillåter skillnader i hjulspinn. Fyrhjulsdrift bör endast användas i begränsad dragning förhållanden, såsom lera eller snö. Om fordonet fortfarande clunks, se en reparationsverkstad för korrekt diagnos och reparation. Du kan minska bruset genom att arbeta i tvåhjulsdrift läget, om bilen är utrustad med detta alternativ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68502.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.