VW Beetle Felsökning

Diagnostisera och felsöka problem med en VW Beetle är relativt okomplicerad. Om du har grundläggande reparation kunskap och en uppsättning gemensamma butik verktyg, bör du vara på väg på nolltid. Mest felsökning innebär start eller elektriska problem. Andra problem uppstår när du kör eller inbromsning. Även om detta inte är en uttömmande lista över diagnoser eller lösningar, dessa är generella felsökning som hjälper dig att hantera några av de vanligaste problemen som kan uppstå med din Beetle. Saker du behöver
Wrench set
Skruvmejselsats
Wrench och Hylsnyckelsats
kompressionsmätare
Voltmeter
startkablar
File
Stålborste
Sandpapper
Wire
KRYMPSLANG eller eltejp
Jack
underläggskilen sälja Grease gun
Visa fler instruktioner
Svårighetsgrad Starta
1

Kontrollera om bränsle i bensintanken. Kontrollera läsningen gas mätare och fyll på vid tom. En full tank och en tom läsning indikerar en trasig avsändare bränslemätare. Om så är fallet, ta bort och ersätta följa tillverkarens anvisningar.
2

Vrid tändningsnyckeln men starta inte bilen. Verifiera drift av olje-och generator tänds. Öppna den bakre däck locket. Kontrollera om gnista genom att ta bort en tändkabeln och koppla in ett extra tändstift. Har en hjälpare vrid tändningen till vev för ett ögonblick som du håller tändstiftet 1/4-tums eller mindre från ren metall. Färgen på gnistan bestämmer villkor för din tändning: blått eller vitt är bäst och gult är svag, och inkluderar problem med pluggar, tråd, poäng eller spole. Ta och kolla alla dessa delar och byt ut vid behov.
3

Kontrollera bränsleflödet genom att starta motorn och tittar på den transparenta bränslefiltret. Bränslepumpen drar synligt bränsle genom filtret om det fungerar korrekt. Ta bort och byt filtret om det är smutsigt eller igensatt. Blås luft i tillförseländen för att kontrollera en oblockerad bränsleledningen. Beetle modeller utrustade med en förgasare kan ibland lida av ett fast bränsle flottör. Ge förgasaren en lätt knackning med handtaget på en skruvmejsel för att frigöra det.
4

bort ett tändstift med en Plug-socket och skiftnyckel för att kontrollera om kompression. Sätt i kompressionsmätare i stället för tändstiftet. Har en kompis starta motorn några gånger. Notera kompression och byt tändstift. Upprepa detta steg på alla tändstift. Ojämn, hög eller låg kompression indikerar ett problem med tillståndet hos den övre motor, inbegripet huvuden, ringar eller kolvar. Ingen komprimering indikerar en trasig kolv eller stång.
Elektriska problem
5

Kontrollera batteriets elektriska anslutningar är säkra. Använd voltmetern att kontrollera sex eller 12 volt, beroende på batteriet. Använd startkablar för att få fart på batteriet vid behov. Byt ut batteriet om det inte kan laddas. Testa marken anslutningen med hjälp av motståndet inställningen av voltmeter mellan den negativa terminalen på batteriet och chassi. Avlägsna jordningsband och använda en fil för att rengöra bandet där den ansluter till chassit. Använd en stålborste eller sandpapper för att rengöra chassit där den ansluter till bandet och installera om den.
6

Inspektera alla kablar visuellt för lös eller trasig kabel eller anslutningar. Skarv i nya avsnitt av tråd för att matcha storleken på någon sliten tråd och linda med krympslang eller eltejp. Ersätt trasiga push-kontakter.
7

Verifiera 12 volt vid startkontakten, alla terminaler säkring, tändspolen och förgasaren solenoiden om sådan finns.
8

Inspektera säkringen box och byt ut brända säkringar. Ta bort och lätt sand alla andra säkringar för att säkerställa konsekvent elektrisk kontakt. Sätt tillbaka den slipade säkringar.
9

Vrid ljusomkopplaren till uppfarten inställningen om utrustad. Inspektera uppfart lampor på strålkastare och bakljus för drift och ta bort och byt om det behövs. Vrid ljusomkopplaren till strålkastarens inställning, inspektera slutna balkar och byt om det behövs. Byt strålkastarna till ljus miljö och byt om det behövs. Kontrollera innerbelysningen på alla inställningar och byt om det behövs. Testa att bromsljus, blinkers, omvänd lampor och kers och byt ut vid behov. Addera Körförmåga och stoppa
10

Test lufttrycket i däcken med en luft manometer. Justera lufttrycket i däcken som rekommenderas i instruktionsboken. Inspektera slitbanor för skador och byt genast med reservdäcket om något hittas. Använd däcket skiftnyckel för att kontrollera att alla muttrarna är ordentligt åtdragna. Dra nödbroms spaken för att testa dess funktion innan körning. Kör bilen långsamt och testa bromsarna.
11

Höja fordonets front med en domkraft och rotera framhjulen för hand, lyssna efter mullrande. Tryck och dra på hjulen för hand för att avgöra om det främre lagret är slitet. Byt lager om lagret mullrar eller rör sig betydligt. Vrid framhjulen för hand för att testa för motstånd. Ta bort hjulen för att justera eller byta ut bromsbackarna om det finns betydande motstånd eller skrikande. Rotera hjulet och lyssna efter en lätt knackning ljud. Om du hör något ljud, ta bilen till en butik för reparation. Upprepa stegen för alla fyra hjulen. Inspektera under den främre änden för slitna eller trasiga gummiskydden på styrkomponenter. Fyll slips länkhuvuden och styrningens komponenter med fett.
12

Starta motorn och köra bilen. Lyssna noga för knackningar från motorn, fjädring, hjul eller bromsar. Vid tomgång, bör endast motorn höras. Dunkande från däcken under körning tyder hjul eller avstängning problem. Vibrationer från indikerar obalanserade eller skadade fälgar. Ta ratten till en mekaniker för reparation eller balansering.
13

Tryck ner bromspedalen och släpp när fordonet står helt stilla. Om bromspedalen inte återgår till den ursprungliga positionen, eller är squishy, ​​bogsera bilen omedelbart till butiken för broms arbete. Vid varvtal, känner för pulsering i pedalen eller ratten när bromsarna att bestämma främre eller bakre broms problem.
14

Kontrollera för drift av alla kugghjul i normal ordning. Känn efter hårda skift eller knackar som anger shifter eller koppling problem. Saknade eller poppade växlar indikerar transmission problem som en överföring specialist kanske kan diagnostisera ytterligare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67911.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.