Felsökning av motor i en 1998 Ford Taurus

Problem med 1998 Ford Taurus motorer kan betyda många saker. Huruvida symptomen knackar ljud, misständning, Taurus inte starta eller något annat, kan en mängd olika orsaker vara misstänkta. Vissa motordelar, såsom knock sensor, är svårt att komma till. Taurus s On-Board Diagnostic kanske kan peka dig till där problemet är exakt. En OBD-II skanner kan spara dig mycket tid och ansträngning. Instruktioner
1

Inspektera undersidan av instrumentbrädan. Du hittar det diagnostiska systemet Data Link Connection. Du kommer att finna det avslöjats och till vänster om rattstången.
2

Sätt din OBD-II skanner till Taurus DLC port. Skannern kommer att ha en kabel som slutar i en 16-polig kontakt, och det kommer att passa in i DLC utan problem.
3

Växla Taurus elsystem på eller stänga av motorn på. Skannern kommer att kräva det ena eller det andra. Rådfråga din OBD-II skanner bruksanvisning för de exakta stegen. Inte alla scanner varumärken bedriver samma. Så om din skanner inte är förprogrammerad att själv aktivera, måste du manuellt aktivera det på denna punkt.
4

Ange en "scan"-kommandot om ditt varumärke på skannern inte är förprogrammerad att göra det.
5

Rådgör skannerns manual för de koder som visas på avläsningen. De flesta handböcker lista generiska OBD-II-koder. Ford erbjuder även kompletterande OBD-II-koder, och din Taurus ägarens handbok kommer inte ha dessa koder. Du kommer att behöva leta upp dem på nätet (se Resurser).
6

och prioritera en lista över koder. Börja med felkoder först. De har inträffat oftare, och de är anledningen till din kontrollera motorn ljus kan ha gått av. Om din kontrollera motorn ljuset inte lyser, de du är ute efter "pending" koder. Dessa fel det diagnostiska systemet har märkt, men de har inte förekommit tillräckligt att betygsätta "besvär" status. Däremot kan dessa tyda frågor som trender mot "besvär" status.
7

Vrid Taurus elsystem eller motorn. Stäng av skannern och ta bort skannerns kabeln från DLC. Pop huven och titta in i motorrummet. Använd listan koder för att påbörja en mer fokuserad undersökning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66358.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.