Felsökning av en 1993 Corvette

I 1993 års Chevrolet Corvette är en fjärde generationens modell, som vanligtvis kallas en C4 Vette. Denna modell har utformats med OBD-1 (on-board diagnostik version en) att ge information om systemfel och komponentfel. Återvinning av felkoder i denna modell kan åstadkommas utan användning av specialutrustning. Felkoder rörande problem motorstyrning och elektriska problem kommer att lagras av OBD-1-systemet. Hämtning av alla lagrade koder kommer ofta att leda dig till några aktuella frågor med Corvette. Saker du behöver
Stor metall gem
Factory Service Manual
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera ALDL (monteringsbandet diagnostisk länk) kontakten som sitter under instrumentbrädan på förarsidan av bilen och direkt ovanför gaspedalen.
2

Ta bort plastkåpan över ALDL kontakten. Böj en metall gem i ett stort "U"-form och sätt in ena änden av gemet i ALDL uttaget märkt "A." Sätt i den andra änden av gemet i terminalen märkt "G" Addera 3

Slå på tändningen till läge "ON" och alla lagrade felkoder visas på hastighetsmätaren digital display . Varje lagrad kod kommer att visas under en kort tid ersattes sedan med nästa kod tills alla koder har visats. Skriv ner eventuella koder som visas.
4

Matcha koderna återvunna till OBD-1 kodlistan i fabriken servicemanual. Referera till motsvarande avsnitt i fabriken servicemanual för varje kod hämtas. Följ anvisningarna för att slutföra diagnos av problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64800.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.