Hur man reparerar Automotive Electrical Systems

Din bil är utrustad med ett antal elektriska kretsar under huven och runt insidan av bilens kaross, från en enkel elektrisk krets för hornet till mer komplexa system under datorstyrning, beroende på din särskilt fordon år och modell. Men oavsett om du arbetar med en enkel eller komplicerad krets, kan du följa några grundläggande strategier för att hantera de vanligaste bil elektriska problem, beväpnade med några enkla testutrustning. Saker du behöver
testlampan
Byglingstråd
Fordon servicemanual
Short Finder Review Voltmeter
Coder läsare eller Scan Tool
Visa fler instruktioner

1

Försök att isolera problemet i kretsen. Till exempel kan ett problem i turn-signal system påverkar endast ett ljus eller alla av dem. Detta kommer att avgöra hur du börjar felsöka kretsen.
2

Börja att kontrollera kretsen vid den skadade delen om en enda felaktig glödlampa har misslyckats, eller på kraftkällan som säkringen och säkringsbox om hela kretsen har misslyckats.
3

bort den felaktiga komponenten. Om det är en misslyckad glödlampa, till exempel, ta bort den och kontrollera om den trasiga trådar eller korrosion vid basen och uttag. Kontrollera strömmen och jordanslutningar. Anslut en testlampa till batteridrift och vidrör spetsen på ljuset till jordanslutningen. Också, koppla upp testet ljus till jord och tryck spetsen av ljuset till nätanslutning vid uttaget. Om lampan inte lyser i någon av dessa tester reparera detta sammanhang vid uttaget. Denna strategi är bra att testa anslutningar för brytare och andra vanliga komponenter.
4

Kontrollera säkringen, smältlänkar eller brytare skyddar kretsen om alla komponenter i denna krets har misslyckats. En trasig säkring, smältlänken eller cykla brytaren indikerar vanligtvis en kortslutning. Om kretsen skyddsanordning är bra, kan du göra med en "öppen". Följ schemat för att kretsen som i servicemanualen för det specifika fordonet du arbetar på. Detta kommer att hjälpa dig att identifiera ledningar, komponenter och anslutningar.
5

Använd en kort finder om du behöver hitta en kortslutning, följa instruktionerna tillverkaren. För att hitta en öppen, använd en testlampa eller voltmeter för spänning längs kretsen. Den del av kretsen där testet ljuset inte lyser eller voltmetern underlåter att registrera spänning och din sista testet punkten är där öppet ligger.
6

Anslut en kodläsare eller skanna verktyget till diagnosuttaget i bilen (beroende på fordonets år, märke och modell) för att hitta en dålig sensor eller krets övervakas eller styrs av datorn, till exempel temperaturgivare och moduler tändning. Ett felsökningsverktyg kan hänvisa dig inte bara till kretsen där problemet ligger, utan också, i vissa fall, till sensorn eller komponenten fel du behöver för att testa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65221.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.