Vilka är orsakerna till en gas lukt i en bil?

Det finns många skäl att observera bensin lukt uppstår inuti en bil. Det kanske eller kanske inte betyder att det finns ett problem med din bil som bör åtgärdas omedelbart, men om lukten är mycket stark det är osannolikt att du har någon överhängande risk för brand eller explosion. Dock betyder det alltid att bränsle avdunstar i kabinen och luften som du andas. Men att bränsle kan vara inuti eller utanför bilen, och kan ha något att göra med din bil. Bilavgaser

Inte alla bilar fungera perfekt hela tiden. En bil underlåtenhet att fullständigt förbränna bränsle släpper överskjutande bensin i avgaserna. Normalt blir det överskjutande gas som förbränns i katalysatorn. En misslyckad förbränning ihopkopplad med en misslyckad katalysator eller ett avgas läckage framför omvandlaren kommer att producera en gas lukt i avgaserna.

Fordon ventilationssystem drar luft från utsidan, och fönster och andra tätningar läcker luft. Att köra bakom ett fordon med oförbränd gas i dess avgaser kommer leda till att du känner lukten av gas inne i bilen. Avdunstning av gas kan också bygga upp i kabinen om din bil sitter i garaget i flera dagar.
Gasläckor

gasläckor i motorrummet eller på bränsletanken kan också leda till att du luktar bensin. Ett läckage på bensintanken fylla röret eller genom avdunstning bränsle returledningarna låter bränsleångor komma in i kabinen. Läckor i motorrummet inte bara ventilera bränsleångor i kabinen, men är också farligt eftersom de kan orsaka bränder. Gemensamma områden för att hitta läckor är runt bränslepumpen, bränsleinsprutningar, förgasare, eller bränsleledningar. Kör inte ett fordon som har bensin läcker ut i motorrummet.
Spill

luktar bensin kan dröja en lång tid på många olika typer av material, speciellt utan ventilation. Lagra en full gas kan i bagageluckan kan leda till en lukt av gas i kabinen även efter det att burken avlägsnas. Spilla någon gas i bagageluckan förvärrar problemet. Din stammen inte förseglade från kabinen tillräckligt bra för att förhindra att bränsleångor från att komma in i kabinen. Kan tillåta dem att skriva in din
Närhet

Ibland bara vara runt bränsleångor bil. Parkering på en bensinstation är ett perfekt exempel. Många bensinstationer över hela landet har inte bränsleångor returledningar och luktar starkt av bensin. Bara parkera din bil eller köra luftkonditioneringen i ett område som detta kommer att medföra i kabinen för att lukta på bensin för en stund.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64890.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.