Tecken och symtom på en motor Vakuum Leak

För en bil ska fungera, måste en tillräcklig mängd av undertryck finnas på luftintaget sida av motorn. Detta vakuum påverkar noggrann avvägning av luft och bränsle som driver motorn. Diagnostisera ett vakuum läcka kan göras med lite kunskap om kontrollampa tecken. Tomgång till Snabb
p Om en motor utan datoriserade kontroller går på tomgång för fort trots dina försök att justera förgasaren tomgångsskruven, eller justera air-bypass-kontroll på en bränsle-insprutad bil, kan det finnas en luftläcka förbi gasspjället. Vanliga läckagevägar inkluderar förgasaren och gasreglage packningar kropp, förgasare distanser isolator och motorns beslag vakuum, slangar och tillbehör. Addera Stalling eller ojämn tomgång

En allvarlig luftläckage kan förändra luftbränsleblandningen så att motorn inte kommer att tomgång alls. Det finns många andra motor problem som kan orsaka detta problem, såsom en EGR (avgasåterföring) ventil som fastnat i öppet läge och en felaktig PCV (positiv vevhusventilation) ventil.
Misständning vid acceleration

Motor misständning när fordonet ökar i hastighet kan vara resultatet av ett vakuum läcka. Det kan också vara en defekt accelerator pump, smutsiga bränsleinsprutningar eller ens problem tändning.
Hitta läckan

Inspektera alla vakuumslangar och anslutningar för sprickor eller lösa rördelar. Ett snabbare sätt att hitta läckan är att fästa en gummislang till en liten flaska propan. Öppna ventilen så det finns en långsam jämn ström av gas. Med bilen på tomgång, håll slangen nära misstänkta läckande punkter och lyssna efter en förändring i bilens tomgång. Om propan i sugs in i luftintaget, har du hittat din läcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67172.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.