Problem med automatisk växellåda Linkage

Den automatiska växellådan kopplingen i varje bil har samma funktion, om växlarna skiftas från kolonnen eller på golvet. Problem kan uppstå i den automatiska växellådan kopplingen på grund av normalt slitage under drift av bilen. Dessa problem varierar, från koppling slitage på grund av användning av sträckning av kopplingen kabeln. Brutet Linkage

automatisk växellåda koppling kommer att bryta när den har slitits till den punkt där det inte kan växla. Detta slitage uppstår på grund av interna transmission problem, såsom överföring banden lossnar eller överföring rinnande varmt och bär de inre kugghjul i den automatiska växellådan. När dessa interna problem uppstår, placerar de mer stress på automatisk växellåda koppling som sakta bär denna mekaniska komponenter. Kopplingen är vad som förvandlar växlarna eller flyttar dem till önskad position, såsom park, neutral, drive, första, andra, tredje och overdrive, beroende på modell och tillverkare av fordonet.
Gear Cable

Varje automatisk växellåda koppling är ansluten till en växel-kabel som går från växelspaken till kopplingen. Denna kabel kan sträcka sig över normal drift av bilen. När denna kabel sträcks, kommer föraren har svårt sig växlar ordentligt. Om kabeln sträcks för långt, då växelspaken kommer att flytta, men bilen inte kan lämna över in i någon växel. Föraren kommer att märka att växelspaken inte känns stel som det normalt gör vid växling eller växelspaken inte anpassa ordentligt med önskad växel. Kabeln måste bytas ut när dessa symtom uppträder.
Linkage Alignment

automatisk växellåda koppling måste anpassas ordentligt med transmissionen för att den växelspaken till ordentligt växla. När växelspaken inte kan skifta kugghjulen i rätt position, måste den automatiska växellådan kopplingen justeras för att anpassa ordentligt till motsvarande redskap. Kopplingen kan lossna under normala driftsförhållanden grund av bil vibrationer och växling. Kopplingen måste efterjusteras när växlarna blir svåra att flytta. Bilens ägare måste ta bilen till en kvalificerad överföring specialist för att säkerställa kopplingen är korrekt inriktad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66230.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.