Felsökning den automatiska växellådan till en 1997 Dodge Ram 2500

Den automatiska växellådan för din 1997 Dodge Ram 2500 använder en planetväxel för att ansluta motorn till transmissionen så att lastbilen kan köras. De flesta av problemen med överföringen kommer från låga vätskenivåer i överföringarna. Kronisk låg vätska kan allvarligt och permanent skada Ram transmission. Om du misstänker att det finns ett problem med din Dodge transmission, bör en enkel felsökning förfarande göras innan du lämnar din bil över till en professionell överföring specialist. Saker du behöver
Rag
Visa fler instruktioner
1

starta motorn och låt den gå på tomgång i en eller två minuter. Stäng inte av motorn, låt den gå medan du kontrollerar transmissionsolja
2

Öppna huven och dra upp öglehandtag från bakom motorn.. Det finns en påfyllningshals som sträcker sig ner till transmissionen. Detta är överföringen oljestickan.
3

Ta ur oljestickan helt från påfyllningsröret och undersöka vätskan. Det ska inte lukta bränt eller bli missfärgad. Det bör vara rödaktig i färgen.
4

Torka bort i slutet av stickan och sätt in den i påfyllningsröret ända tills det bottnar.
5

Pull mätstickan tillbaka ut ur påfyllningshalsen och undersöka vätskenivån på undersidan av mätstickan. Vätskenivån ska ligga mellan den övre och nedre fyllning märken på slutet av stickan. Om vätskenivån är under den nedre markeringen, måste du fylla transmissionen genom påfyllningsröret omedelbart för att förhindra för tidig överföring slitage och eventuella skador.
6

Kontrollera att se till att din Ram transmission gör inte glida ur växel under körning. Om den gör det, så har du ett problem med överföringen s momentomvandlare. Detta kan hända om du gör en hel del bogsering med din Dodge Ram 2500. Momentomvandlaren kommer att behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65137.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.