Felaktiga momentomvandlare Symtom

Momentomvandlaren på många sätt är det som gör den moderna automatiska växellådan att köra. Den överför roterande ström från fordonets motor till en roterande driven last tar platsen för en vanlig sändning s koppling. Att veta symtomen på momentomvandlaren misslyckande kan hjälpa en mekaniker i korrekt identifiera ett fordon s problem innan stora delar, såsom bilens växellåda, blivit allvarligt skadad. Vridmoment Shudder

En av de primära symptomen på en felaktig momentomvandlare är en skakning i motorblocket medan lastbilen eller bilen driver på släta ytor med svag acceleration. Detta är känt som "vridmoment ryser," en kämpande av momentomvandlaren till adekvat fördela kraften och hålla skift för den automatiska övergången.
Förlust av prestanda vid höga hastigheter

Fel på momentomvandlaren s stator, vars funktion är att omdirigera vätskan återvänder från turbinen innan den träffar pumpen igen, kommer att orsaka förlust av prestanda vid höga hastigheter. Fordonet ska köras utan problem då på stadens hastigheter (25 till 35 mph) men när motorvägen hastigheten uppnås (55 + mph) fordonets motor överhettas och kommer därefter att stängas av.
Förlust av Effekt vid låga hastigheter

Alternativt om statorn är fritt Wheeling i båda riktningarna och inte driver fluiden i någon riktning från turbinen, kommer det att få fordonet att uppleva accelerationsproblem vid lägre hastigheter grund av den sänkta vridmoment. Prestanda och acceleration skulle vara dålig vid lägre hastigheter, men bilen skulle fungera normalt på motorvägshastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64648.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.