Tecken på en generator Problem i en bil

Generatorn är hjärtat i bilens elsystem. Det är den punkt där bilens elektriska anslutningar ursprung och leverera ström till alla de delar som kräver det. De viktigaste delarna av det elektriska systemet i bilen är fansen som kyler motorn, strålkastare, tändspolar, luftkonditioneringsapparater och musikanläggning. Även om batteriet är den viktigaste energikällan för dessa delar, driver generatorn slutändan dessa system. Med andra ord är det kopplingen mellan bränsletanken och batteriet, och är den kraftkälla för batteriet. Generatorn producerar inte energi men omvandlar mekanisk kraft från motorn till elkraft. Motor förlora makten
p Om motorn börjar att förlora makten, kan detta vara ett tydligt tecken på en generator problem. Generator problem dyker upp i etapper, främst eftersom även när den inte levererar ström till batteriet, fortsätter batteriet att gå en stund eftersom det har en viss reservkraft. Däremot sjunker spänningen om generatorn inte leverera energi. Lagren på rotatorn av generatorn kan producera en knarrig buller som generatorn förlorar makt. Denna kombination av förlust i makt och ökat buller är ett sätt att fastställa att generatorn är trasig.
Katalysator Burning

I vissa fall kan katalysatorn fånga brand på grund av ett problem med generatorn. När batteriet inte är fulladdat, och generatorn inte fungerar korrekt, kan oanvänt bränsle komma in i katalysatorn, där den kan antändas.
Låg Headlight Belysning

Minskad produktion från strålkastarna är ytterligare ett tecken på en generator problem. Om strålkastarna är svagt, även efter byte av alla andra tillbehör som använder batteriet makt, såsom luftkonditionering och stereo, är generatorn mest sannolikt att skylla. Med hjälp av en voltmeter är en enkel metod för att bestämma om förlusten av kraft beror på problem med generatorn. Om AC-skalan visar spänning på mindre än 14, då är det ett säkert tecken på ett problem med generatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63694.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.