Min bil startar inte och klickande ljud

Gå ut till din bil när du är sen till jobbet bara för att upptäcka att bilen inte startar är försvårande. Du räknar med att höra motorn, men allt du får är ett klickande ljud. Om bilen inte startar, men det gör ett klickande ljud, kan det betyda att batteriet är dött eller polerna kan ha korroderat. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Wrench
Stiff stålborste
Bakpulver
Vatten
Stålull
Batteriladdare
Handskar
Show Mer Instruktioner
1

Öppna huven på din bil. De flesta bilar har en spak i hytten som du drar innan du kan öppna huven. Känn under huven med fingrarna för spaken. Spaken är placerad strax under huven i den främre mittsektionen. Dra spaken mot dig och skjut huven upp.
2

Sätt på skyddsglasögon för att skydda ögonen.
3

bort den svarta kabeln från batteriet med en skiftnyckel. Bara lossa bultarna, inte ta bort dem.
4

Ta en styv stålborste för att avlägsna eventuella korrosion på kablarna och batteripolerna. Var mycket försiktig när du gör detta så att du inte snärta någon av de frätande ämnen i ansiktet. Använd en liten stålborste att rengöra insidan av klämman. Om du behöver extra kraft för att ta bort rost, använd en blandning av bakpulver och vatten. Det ska likna en tjock pasta. Skrubba kabeländarna med lite stålull och din stålborste.
5

Ta bort den röda terminalen kabeln. Den här är den positiva sidan av batteriet. Rengör kabeln som du gjorde i steg 3.
6

Sätt den röda kabeln först och därefter den svarta. Försök att starta bilen. Om bilen ändå inte startar, men din motor ändå klickar, då du kommer att behöva ladda batteriet.
7

Hook upp batteriladdaren, men inte koppla in den ännu. Placera den svarta klämman på den svarta batteripolen och sedan den röda klämman på den röda batteripolen.
8

Ställ mätaren att ladda på 2 ampere eller underhållsladdning. Om du har bråttom kan du ställa in den på en högre inställning, men det är dåligt för ditt batteri.
9

Anslut batteriladdaren. Låt den för att ladda enligt batteriladdaren tillverkarens anvisningar. Vissa laddare kommer att indikera ett fulladdat batteri med ett grönt ljus.
10

Koppla ur batteriladdaren när batteriet är fulladdat. Ta den röda klämman och sedan den svarta, i exakt ordning. Stäng huven och starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65591.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.