Felkoder för 1996 Dodge 3500 Ram Van Motor

De 1996 Dodge Ram Van är en stor, last-stil van med över 207 kubikmeter lagringsutrymme och plats för åtta passagerare. The Ram levereras som standard med en 35 liters bränsletank, 175 hästkrafter och en övre dragkapacitet på 3500 kg. Om du har märkt en brist på makt, motorproblem eller "Check Engine" tänds ett i din van, är det dags att söka igenom Dodge dator för lagrade felkoder. Dessa koder skapas när motorn identifierar ett problem och är din go-to källa för precisera problem. Saker du behöver
OBD scanner
Visa fler instruktioner
1

Titta under förarsidan skvätt Dodge för monteringsbandet Diagnostic Link (ALDL), även känd som diagnostiskt test port. Länken är en liten rektangulär elektriska utrustningen, med 12 till 16 portar. Ta bort luckan om den har en.
2

Anslut testledningen av din diagnostiska scanner i ALDL porten. Vrid tändningsnyckeln "On", så att instrumentpanelen instrumenten kommer på men motorn är inte vevas. Detta initierar den diagnostiska sekvensen i Dodge dator.
3

Slå på skannern. Följ instruktionerna på skannerns skärm, besvara varje fråga den frågar. När scannern åtkomst koderna lagrade i motorns dator, kommer var och en att visas på skärmen. Skriv ner dem så att du kan slå upp innebörden i en reparation manual eller på nätet.
4

behandla frågan bakom felkoder, sedan upprepa proceduren för att erhålla felkoder. Efter koderna kör - som de kommer, även om problem har rättats - välj alternativet för att återställa koderna Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65708.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.