Felsökning ett Bilstereo Sub Amp

En bil förstärkare och även hela ljudsystemet sätts under några ovanliga påfrestningar. Bilen kan gå igenom extrema temperaturväxlingar, och det distribuerar alla gupp och svängar på vägen rakt till ljudkomponenter. Mot denna hårda miljön, är det vanligt att ha några problem med din bils ljud subwoofer förstärkare som kan behöva lite felsökning. Lär dig hur man gör detta och förhoppningsvis hitta en snabb och enkel lösning för att ditt elände bilstereo. Instruktioner
1

Inspektera förstärkaren och alla dess anslutningskablar. De flesta förstärkare har en lampa som indikerar att förstärkaren får ström. Kontrollera att lampan tänds när resten av bilens ljudsystem är påslagen. Om inte, finns det sannolikt ett problem med strömmen eller jordkabel. Inspektera alla ingångar, inklusive RCA-kablar, fjärr tråd och högtalarkabeln. Se till att kablarna är helt säkrad till förstärkaren och ingen exponerad metall är synlig vilket kan leda till kortslutning i systemet.
2

leta efter några fysiska skador på förstärkaren eller några tecken på rök komma ut av förstärkaren. En förstärkare kan skadas på grund av fysiska skador eller överhettning. Tecken på detta borde vara uppenbart, såsom flis av metall kommer utanför amp, trasiga ingångar eller missfärgning av metallen. Denna skada kan tyda på att förstärkaren är bortom reparation.
3

Kontrollera nivåerna på förstärkaren. Förstärkningen nivån styr utgången av förstärkaren och kan oavsiktligt stängas. Vrid förstärkningen fram till den punkt där du hör musiken igen. Crossover nivåer och höga eller lågpassfilter kan vara inställd på fel inställning. Konsultera instruktionsboken för din förstärkare för att se till att du vet var de ska sättas som de varierar för varje förstärkare.
4

Kontrollera jordkabeln för att se om det har lossnat. Jordledningen ansluts till metallchassi bilen, och förstärkaren kommer inte att fungera utan det. Dessutom är anslutningspunkten ofta dolt och kan ibland lossna utan att operatören konstaterar att något är fel. Sätt tillbaka kabeln med en fast anslutning till en metalldel på bilens chassi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66189.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.