GM Katalysator Problem

Även GM bilar som helhet är inte mer sannolikt än något annat märke för att uppleva katalysator misslyckande, har företaget nyligen börjat höra klagomål från tidig omvandlare misslyckande på något 2001 och 2002 Impala, Monte Carlo, Buick Regal och Grand Prix bilar (W-plattform). Detta misslyckande orsakar dålig bränsleekonomi, motorn överhettas och effektförlust över 35 mph. Kanske värre än omvandlaren misslyckande i sig är givarfel som ibland lurar dator att tro att allt är bra. Converter Funktion

En katalytisk är en liten låda installeras i avgasrören i alla moderna bensinmotorer. Den här enheten använder den bortkastad energi för att passera avgaserna super-värme en kol-metall matris till temperaturer som närmar sig eller överstiger 1000 grader Fahrenheit, som sedan interagerar med efterföljande gaser att konvertera sina mest skadliga komponenter i flera inerta former innan de släpps ut i atmosfären.
Converter Svagheter

Alla katalysatorer har några gemensamma svagheter. Den första är förorening, som är ett tillstånd där några främmande grundämne (t.ex. bly) intas av motorn, brände och avsätts på omvandlaren matrisen. Dessa avlagringar kommer att bygga över tiden, igensättning omvandlaren och gör den oanvändbar. Katten näst största fiende är värme. Dessa enheter är konstruerade för att arbeta vid temperaturer som skulle mjuka stål, kan de tål bara så mycket. När moderna omriktare överhettas börjar matrisen att knäcka och smälta under stammen, förstöra omvandlaren.
GM Converter Brott

omvandlare som används i ovannämnda GM bilar har notoriskt tunna änden-kon bitar, som kan bryta och lämna i matrisen. När detta händer, börjar motorn att uppbyggnaden mottryck, fånga överskottsvärme i omvandlaren hölje i stället för att utvisa det. Detta tillstånd snabbt kan leda till omvandlaren härdsmälta och misslyckande.
Givarfelskyddet

Enligt en skrivelse från GM till kunderna på automotiveforums.com, dessa bilar upplever ofta en slutar att lysa lampan instrumentbrädan fel efter omvandlare härdsmälta. Detta kan leda till allvarliga problem när motorn livslängd är berörda, eftersom överskott mottryck kan leda till överhettning av motorn och ventilen skadas.
Solution

Per ett utdrag från GM: s standard drivlina garanti kontrakt för m Plattform bilar: "För åtta år eller 80.000 miles, vilket som kommer först, om katalysatorn eller fordon (powertrian) är styrenheten visar sig vara defekt, kommer GM reparera eller ersätta den under Federal Emission Control Garanti. "

Förutsatt din bil är inom dessa områden, måste GM reparera din bil för att hålla utsläppen följs. Om du är åtta år eller 80K, reparationskostnader köra mellan $ 200 för en generisk konverterare till $ 1100 för en GM ersättare. Ett tips för att arbeta med din mekaniker: tilltäppta katalysatorer betraktas inte ett farligt ämne enligt lag, och det kostar ingenting att helt enkelt kasta en i en container. Fall inte för den "bortskaffande avgiften" linje.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64378.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.