Felsökning av en överföring i ett 2001 Chevy Blazer

Den 2001 Chevrolet Blazer kom utrustade med 4L60E växellåda, som är en variant av den 700R4 modell som föregick det. Denna överföring är en elektroniskt styrd, fyra-växeln med en oljekylare inbyggd i främre kylaren. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan felsöka transmissionen i ca 30 minuter. Saker du behöver
luddfri trasa
Dextron 3 transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Kolla efter läckor genom att krypa under bilen och inspektera transmissionen. Placeringen av läckan är viktigt, så torka bort läckande vätska och vänta på läckan att återvända. Vätska kan läcka framifrån och droppa ner eller tillbaka på grund av krafter körning. Om läckan kommer från vecket kring överföringen pan, då pannan packningen skulle vara fel. Om läckan kommer från framsidan av enheten där den möter motorn, är den viktigaste fronten förseglingen bryts.
2

Kontrollera skicket på vätskan från oljestickan, som ligger bakom motorolja filler hals på baksidan av motorn. Vätskan ska vara en röd färg och genomskinligt. Brun eller svart olja är en tydlig indikator på intern överföring skador. Den bör ha en söt doft, inte en bränd rökig doft. Oljan är nyckeln till kylning av enheten, om denna vätska bränns upp och mörk, då värmen inte kommer att skingra och inre delar såsom momentomvandlaren kan skadas ganska lätt
3 Kontrollera vätskenivån på mätstickan när lastbilen körs. Veva lastbilen upp och lämna den i parken samtidigt som du drar oljestickan och inspektera där vätskan märket är på spetsen av pinnen. Låg nivå från läckor kan orsaka att transmissionen växla trögt, eller inte alls, eftersom vätskan i trycksatta kanalerna inuti växellådan sänker bortom funktionalitet. Topp fluiden bort genom att den hälldes in i oljestickan rör med en tratt, och kör trucken för flera miles. Om de läcker tillbaka ut, och det finns ingen läcka, då momentomvandlaren eller inre skador kan "äta" den vätska eller bränna upp det snabbt. I detta fall kan överföringen blir faktiskt en fara för resten av lastbilen och bör inspekteras av en affär direkt.
4

Kolla felkoder från datorn genom att koppla ett felsökningsverktyg till terminalen under förarens kick panel. De flesta bildelar butiker kommer att kontrollera dessa koder för gratis, och en kod kan ha funnits som kommer att ge en indikation på problemet.
5

Kontrollera de elektriska anslutningarna till de övre elektriska vakuumvakter på 4L60E växellåda genom att följa sina ledningar och kontroll för att säkerställa tråd pluggar sitter. Detta nyare växellådan använder sensoringången från motorn man växlar, till skillnad från 700R4 innan det. Utan dessa sensorer på plats och funktionell, kommer överföringen att ha problem med att flytta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64216.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.