Felsökning av en 1986 Chevrolet Suburban Heater

Den 1986 Chevrolet Suburban använder värme som skapas av motorn och distribueras av kylvätska i kylaren till värmeelementet för att ge komfort för de åkande. Värmen cirkulerat inom passagerarkabinen av en fläkt som styrs av en uppsättning rattar och omkopplare på instrumentpanelen. När någon del av detta system misslyckas, förlorar din Chevy Suburban värme. Instruktioner
1

Håll handen framför värmaren vent. Känn temperaturen hos luften blåser från den på framsidan. Om luften är kall, är varm kylvätska från motorn inte når det värmeelementet. Om ingen luft blåser genom ventilen, kan fläkten ha misslyckats.
2

Inspektera under Suburban och leta efter läckande kylmedel på golvbrädorna eller på marken nedanför. En läcka i värmeelementet eller någon av de slangar eller kopplingar som länkar värmaren med kylaren kan vara orsaken till att värmaren inte blåser varm luft.
3 p Om värmaren svarar inte alls, kan säkringen styr värmaren ha blåst. Titta i säkringsskåpet under instrumentbrädan, placerad i utrymmet nära förarens vänstra knä, och kolla säkringarna 2 och 3. Om antingen säkringen ser brända eller den tunna remsan inne i säkringen verkar vara trasig, är det gått en säkring. Byt ut den trasiga säkringen mot en ny.
4

Stäng av bilen och låt den svalna. När motorn är kall vid beröring, öppna kylaren genom att vrida locket moturs. Titta inuti att se till att kylaren är fylld med kylvätska. Om kylvätskenivån är låg, kan det inte vara att få till värmeelementet.
5

Kontrollera termostaten. Termostaten håller kylvätskan i motorn tills den värms upp, och då det öppnar för att tillåta kylmedel att strömma till värmeelementet. Om den inte öppnas, kommer värmeelementet värms inte upp. Starta motorn med huven upp och när motorn är kall. Den övre kylarslangen bör sval tills motorn värms upp och då bör det bli varm när termostaten öppnas. Om slangen förblir sval, har termostaten misslyckats och bör ersättas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67279.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.