Katalysator Problem

Katalysatorn är ett filter för skadliga utsläpp av brännbara motorns avgaser. Den omvandlar skadligt kolmonoxid, kolväten och kväveoxid till koldioxid, vattenånga och kväve, respektive. Ädelmetaller inuti kapseln av katalysatorn används för att omvandla de skadliga utsläppen. Om och när omvandlaren misslyckas, är det för att något förorenat eller brännas ädelmetaller inuti och fick den att misslyckas. Byta omvandlaren kommer bara lösa problemet tillfälligt tills det underliggande problemet diagnostiseras och ordentligt fastsatta. Upptäcka Catalyst Underlåtenhet

vanligaste orsakerna till interna katalysator misslyckandet beror på oförbränt bränsle, bly, fosfor eller motorns kylvätska kontaminering. Dessa föroreningar kan börja täppa katalysatorn och begränsa avgasflödet genom systemet. När detta inträffar, bygger mottryck av avgassystemet upp mellan avgasgrenröret och konverteraren. Eftersom avgassystemet är inte tillåtet att andas bra, motorn stannar, minskad bränsleförbrukning, avsaknad av acceleration och högre motorprestanda äventyras.

Back trycket kan testas från avgasröret av avgassystemet genom att bestämma om tillräckligt avgasflödet passerar genom den. Om du ansluter avgasröret med en skyddshandske på handen och ett tjockt skyddande trasa och sedan motorn dör, har du begränsat avgasflödet. Eftersom många komponenter utgör hela avgassystemet, gör detta test inte nödvändigtvis fördöma omvandlaren. En avgastryck testare kan användas för att bestämma katalysator misslyckande. Borra ett litet hål i röret framför omvandlaren och sätter testaren röret för att bestämma, om trycket är närvarande skulle vara nästa steg. Om trycket är närvarande i röret, då avgasflödet inte passerar genom omvandlaren som den borde vara.
Orsaker till Catalyst Underlåtenhet

syresensorn är en av de vanligaste orsakerna till katalysator misslyckande. Detta händer under en viss tid, men avkännaren ansvar att övervaka luft-till-bränsle utvisas från den brännbara motorn. När det misslyckas, misslyckas datorn till bilen för att registrera informationen och göra nödvändiga justeringar av förhållandet. Detta kan leda till antingen en rik eller mager bränsleblandning, som så småningom kommer att orsaka inre katalysator misslyckande. För mycket bränsle kommer att skapa för mycket värme inuti omvandlaren och orsaka ädelmetallerna att smälta. Detta kommer att leda till intern fördelning av omvandlaren och mest troliga orsaken igensättning av avgasflödet. För mycket luft gör att oönskade föroreningar och föroreningar som långsamt täppa till passagen av omvandlaren som partiklar fäster sig till de ädla metallerna.

Katalysatorer i allmänhet är tillverkade av rostfritt stål skal. Även tålig, är det inte uteslutet att en svaghet i skalet att inträffa och orsaka en avgas läcka. Detta tillstånd kommer att skapa ett högt avgasljudet och kommer så småningom bidra till den inre nedbrytningen av omvandlaren.
Vad kan man göra innan du byter katalysatorn


Annat än en synlig hål i skalet av omvandlaren, skulle de inre komponenterna överleva långt det yttre skalet om motorn är igång ordentligt. TÄNDSTIFT misständningar, misslyckades syresensorer, blyad bensin och olja eller kylvätska föroreningar är alla bidragande faktorer till att bryta ner interna katalysatorn.

När en omvandlare bryts ned, som ersätter det är uppenbart. Tänk på att inte ta itu med katalysatorn misslyckande så småningom kommer att äventyra den nya omvandlaren. Regelbundna optimeringar, syresensor intervall föränderlig och övergripande underhåll till motorn för att hålla den igång väl kommer att hjälpa livslängden på din katalysator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64386.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.