Kod PO171 i min 1996 Ford 3.8

När datorn ombord i 1996 Ford, utrustad med 3,8-liters motor, registrerar och lagrar den felkod P0171, indikerar detta att syresensorn på bank man läser ett magert tillstånd . Det finns några möjliga orsaker till detta tillstånd, inklusive en smutsig luftmassemätare och ett vakuum läcka. Precisera den verkliga orsaken till problemet kräver användning av utrustning och grundläggande felsökning tekniker som är väl inom ramarna för den genomsnittliga hem mekaniker. Saker du behöver
Scan verktyget Skruvmejselsats
mekaniker spegel
Spray MAF sensor renare
Spray delar renare
torxmejsel ställa
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven på din 3,8-liters Ford och visuellt inspektera vakuumledningarna och genomföringar för uppenbara läckor. Hitta huvudblocket vakuum fördelning på förarsidan av skottet, det levererar vakuum till en mängd olika enheter under huven. Dessa två områden är de vanligaste källorna till ett vakuum läcka i denna motor. Starta motorn och lyssna efter vacuum läckor. En hiss eller visselpipa följer en måttlig till svår vakuum läcka när motorn är igång.
2

Använd sprayen delar renare att hitta dolda läckor. Spraya renare längs den nedre inloppsröret och in i dolda områden hos motorn. Ju renare orsakar motorvarvtalet ska ändras när den kommer i kontakt ett vakuum läcka. Gå långsamt för att undvika ett falskt resultat orsakade av översvämningar i motorrummet med ånga och undvika sprutning brandfarligt renare nära komponenterna tändsystem. En mekaniker spegel är bra att se under och runt hinder i motorrummet.
3

Använd en skanning verktyg för att övervaka lambdasonderna efter korrigering eventuella vakuum läckor finns i motorrummet. Anslut Scan verktyget i diagnosuttaget finns under förarsidan av instrumentbrädan och välj "Onboard Diagnostics II Data" från huvudmenyn. Övervaka syresensorn och Mass Air sensordata medan motorn är igång.
4

Stäng av motorn. Lossa elkontakten från massan luftsensor sele finns på luftfilterhuset. Separera de två halvorna av luftfilterhuset och ta bort motorn sidan av huset från luftkanalen som fäster den till insugningsröret med en skruvmejsel för att lossa klämmorna på kanalen.
5

unsnap locket från höljet för att exponera massan luftsensor inuti huset. Ta bort de två T-10 Torx-skruvar från sensorn och försiktigt lyfta givaren ur huset. Inspektera givaren och rengör varsamt eventuella rester eller skräp från termistorn i slutet av sensorn sprutmålning MAF renare och en bomullspinne.
6

tillbaka sensorn i luftfilterhuset och installera om luftfilterhuset in i motorrummet. Starta motorn och se över syresensorn och Mass Air sensordata. Om orsaken till koden var en smutsig massa luft sensor, syresensorn och massa luft sensordata kommer att visa en förändring efter rengöring. Rensa felkod hjälp av felsökningsverktyg och provköra bilen för att kontrollera problemlösning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68071.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.