Hur identifiera Transmission Oljud

Även om de flesta fordonsväxellåda tongångar avser inre delar och kan inte ses, deras beteende och ljud frekvens alltid hantera en rörlig del beroende på motorns varvtal eller tryck. Andra begagnade bildelar kan härma ljud eller känner av felaktiga delar av sändningen, så blir det viktigt hur man identifierar ljud som är specifika för vissa problem. Saker du behöver
Ägarens reparationshandbok stetoskop
Auto (om tillämpligt)
Visa fler instruktioner
1

Kör fordonet, vilket gör många stopp och accelerationer. Om du hör ett konstant pipande ljud, åtföljd av en slip i växlarna som överföringen automatiskt skiftar, pekar den på låga transmissionsvätskor. Utan rätt vätskenivån har pumpen att driva luft genom transmissionen, som orsakar buller och producerar tvekan eller slirning. Eventuella läckor på marken kommer att bekräfta en förlust av transmissionsolja.
2

Sitt i bilen med motorn på tomgång och växeln i park eller neutral. Håll foten från bromspedalen. Skjut gaspedalen, försiktigt höja motorvarvtal. Om du märker ett surrande ljud som ökar i intensitet när motorn stiger i hastighet, pekar den på en felaktig överföring eller pumpens axel. Eftersom växeln tåget inte har varit engagerad i enheten, utesluter det alla de andra komponenterna. Rådfråga din reparationshandbok för lokalisering av dessa komponenter.
3

Lyssna efter ett surrande ljud när du har motorn på tomgång och i växeln med foten på bromsen. Detta sätter momentomvandlaren i driftsläge. Eftersom momentomvandlaren pump, statorn och turbinen snurra fritt utan ingrepp under neutral eller park, kommer ljudet inte vara närvarande i dessa inställningar. Accelerera långsamt i enheten och lyssna på om momentomvandlaren bullret kommer att få tystare när fordonet rör sig framåt.
4

Placera foten på bromsen med motorn i friläge och tomgång. Höj rpm drygt tomgång. Sätt växelväljaren i enheten, samtidigt som trycket på bromsen. Om du hör en högljudd clunk, eller känner ett chassi ryser, kan detta tyda på att momentomvandlaren fästen har frånkopplad eller trasig. Bekräfta detta genom att kontrollera tätheten av universallederna, både fram och bak på en bak-drive fordon.
5

Lyssna efter en tung Klonk vid växling från neutralläge för att vända och tillbaka igen. Kontrollera överföring tvärbalk mount (gummidämpare) för överdrivet slitage eller revor. En märkbar vibration i chassiramen under den tunga clunk pekar mer mot en trasig växellåda montera istället en momentomvandlare problem.
6

Kör fordonet genom sin normala transmission skiftar allt från första till överväxel. Använd några snabba acceleration, vilket gör att överföringen till ordentligt skifta. Lyssna efter någon mullrande, morrande eller mekanisk metall-mot-metall till brus i varje växel strax efter den skiftar. Sådana tongångar tyda på problem med de enskilda planetväxlar, drivaxeln resp inre lager överföring. En enda växel kan flisas eller slitna, vilket gör att endast ett ljud i det redskapet. Rådfråga din reparationshandbok för placeringen av dessa delar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67065.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.