Så här testar du Vevaxelgivare på en Cutlass Ciera

vevaxeln sensorerna i Cutlass Ciera ge signaler till färddatorn anger motorns vevaxel position i sin rotation och vilken cylinder är på kompressionsslaget. Motorn i Ciera använder två vevaxelposition sensorer: en låg-hastighetssensor, kallas 24X, och en start /hög hastighet sensor, som kallas 7X. Om en sensor misslyckas, kommer motorn startar inte, eller kommer det att ha ojämn tomgång och och lågvarviga motorer misständning. Test av vevaxel sensorn görs med en digital volt /ohmmeter. Dessa verktyg finns tillgängliga på de flesta stora bildelar butiker. Saker du behöver Review, Digital volt /ohm mätare
Visa fler instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen och lyft passagerarsidans framhjul Ciera från marken använda en domkraft placerad under främre hjälpramen. Avlägsna passagerarsidan framhjulet. Demontera stänkskyddet i inre fender väl med hjälp av en tång för att ta bort de två plast nitar och en skiftnyckel för att ta bort de 10 mm bultar. Placera stänkskyddet undan.
2

Testa 24X sensorn vid vevaxeln för motståndet genom att dra ur ledningsnätet elektriska kontakten från sensorn placerad till höger om och bakom vevaxelns remskiva. Ställ den digitala volt /ohmmeter till "Ohm." Tryck sonden ändar mätaren leder till terminalerna inuti sensorns elektriska kontakten. Om resistansen är 0 ohm (internt kortsluten) eller "oändlig" (internt öppen) ohm, byt sensorn.
3

Test ledningar för kortslutning till jord genom att röra den negativa (svarta ) meters ledning till motorblocket medan du rör den positiva (röda) meters kabeln till en terminal i kabelnätet kontakten. Reparera kablaget om motståndet är 0 ohm på vardera av terminalerna i kabelnätskontakten.
4

Testa 7X sensorn, som ligger på brandväggen sida av motorn nära mitten av motorblocket , för resistens. Koppla ur sensorns elektriska kontaktdonet och röra mätaren leder till de två terminalerna i sensorn. Byt ut sensorn om ett motstånd på antingen 0 eller "oändlig" ohm mäts.
5

Testa ledningarna för en kortslutning till jord genom att röra den negativa mätaren till jord medan du rör den positiva mätaren leder till ledningsnätet terminalerna. Byt kablaget vid 0 ohm motstånd mäts antingen terminalen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67229.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.