Vad orsakar en dålig Katalysator?

En katalysator är enkel nog i konstruktion och syfte att det inte ska vara petig, men det är. Detta högt utvecklad enhet är bilens primära avgasrening apparater, och skadas lätt. Bly

Även blyad bensin är ett bra sätt att förhindra knackning på äldre motorer, är denna mjuka metalladditiv omedelbar, substrat-igensättning döden för katalysatorer. Du kan inte få blyad bensin på bensinstationer något mer, men du kan köpa den hos någon tävlingsbanorna att använda på det spåret.
Mangan

Vissa bränslen innehåller tillsatsen MMT (metylcyklopentadienylmangantrikarbonyl) som förhindrar motorknackning. EPA bestämt 1995 att MMT: s manganhalt inte skulle skada katalysatorer, men som sedan har visat sig osanna för vissa typer av omvandlare.
Silicon

frostskyddsmedel innehåller mineralet kisel, vilket kommer att förorena omvandlare om de tillåts att komma i kontakt. Interna läckor kan hända på topplockspackningen, insugningsrör packning eller kylvätska crossover och inuti en sprucken cylinderhuvud.
Zinc

Zink är nästan lika illa som fosfor när det gäller omvandlare kontaminering, och kan fortfarande hittas som en ingrediens i vissa typer av tillsatser motorolja. Addera oförbrända kolväten

oförbränd bränsle utvisas av en felaktigt inställd motor kan samla in omvandlaren, drastiskt ökar dess inre temperatur. Denna härdsmälta tillstånd kan inte bara förstör katalysatorn, men kan faktiskt orsaka flash antändning av omgivande brännbara som fett och olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64513.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.