Hur kan jag läsa 525 BMW diagnostiska koder?

En BMW: s diagnostiska koder kan nås via bilens datalänk anslutning. För 5-serie BMW har tillverkat år 2009, är detta uttag under ratten och längst till vänster. Du måste ta bort en täckmantel för att få till det. Du kan hämta den BMW 525: s diagnostiska koder med en On-Board Diagnostic scanner. Detta kommer att berätta varför din tjänst ljus har aktiverats på din instrumentbräda. Saker du behöver
OBD-II-kod scanner
Visa fler instruktioner
1

Avslöja datalänk och anslut din diagnostiska scanner till det.

2

Använd din BMW: s tändningsnyckeln för att starta det elektriska systemet.
3

Aktivera skannern. Hur du gör detta beror på vilken skanner som du använder. Vissa vänder sig automatiskt när dataströmmar in från BMW diagnossystem, och vissa kräver att användaren manuellt aktivera skannern på om du inte har denna funktion, men alltid rådfråga din manual förväg.
4

Titta skannerns utlästa skärmen. Så snart BMW dator och scanner länken, kommer alla aktuella diagnostiska felkoder visas på utlästa skärmen.
5

Look de rapporterade koderna upp i skannerns manual. Det kommer att innehålla generiska koder som är gemensamma för alla fordon. Vissa scannerns manualer kommer att omfatta kompletterande diagnostiska koder också. BMW skapade dessa koder, och de får inte vara i din 525 ägare manual, men de kan vara lätt att hitta bland några av de icke-BMW anslutna webbplatser som lista alla OBD-II-koder (se Resurser).
6 < p> Läs kodbeskrivning mycket noggrant. Om det låter som något mycket främmande för dig, kanske du inte vill försöka reparera själv. Men när du kör på 525 till en BMW godkända mekaniker, kan du förklara vad problemet är och rädda dig från att betala en diagnostisk avgift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66068.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.