Hur vill kolla för el Läckage

På morgonen, du sätter dig bakom ratten, vrid tändningsnyckeln till brand upp din motor och allt du får är ett stönande ljud eller inget ljud alls. Elektricitet läckage eller batteriet avlopp kan sakta ladda ur batteriet i bilen efter att ha suttit i din uppfart för ett par timmar. En dörr som inte stänga ordentligt, kan en elektrisk kortslutning eller en dålig anslutning hålla en glödlampa eller ett tillbehör på och successivt förbruka telefonens batteri. Hitta problemet och återställa elsystemet i bilen med några tester du kan utföra hemma. Saker du behöver
Wrench
Digital amperemeter
Säkring avdragare
Vehicle servicemanual, om nödvändigt
Visa fler instruktioner
1

Pop bilens huven öppnas och koppla bort jorden (svart) batteri kabel med en skiftnyckel.
2

Få digital amperemeter ur verktygslådan. Anslut amperemeter svarta proben till batteriet inlägg du bara bortkopplad och den röda proben till terminalen av batterikabeln.
3

Ta ut glödlampan från under huven, om din bil är utrustad med den. Stäng bakluckan och dörrarna bil också. Se till att alla tillbehör är avstängda.
4

Slå på amperemeter. Avläsningen ska registrera 0 ampere, eller ca 10 mA (milliampere). Om avläsning registrerar ovanför denna siffra, är det möjligt att du har en onormal dränering i elsystemet.
5

Be en assistent för att ta bort glödlampan från stammen, stänga bagageluckan och sedan ersätta glödlampa. Gör samma sak med handskfacket glödlampa. Om du tar bort någon av dessa lampor gör att amperemetern att läsa noll, är att glödlampan stanna kvar efter stängning av bakluckan eller handskfacket. Kontrollera stammen eller handskfacket avslutas tätt genom att trycka på glödlampan switch, och kontrollera sedan glödlampssockeln för en kort.
6

stänga bagageluckan och handskfacket hårt och se till att allt tillbehör är avstängda. Be en assistent för att dra en säkring från säkringsdosan från under instrumentbrädan med säkringen avdragare.
7

Läs displayen på din amperemeter. Om mätarställning förblir densamma, be din assistent att byta säkringen, och dra en annan säkring. Tills avläsning på mätaren går till 0 när din assistent drar en av säkringarna
8

Repeat. Den krets som säkringen skyddar är källan till den elektriska läckage.
9

Kontrollera kopplingsschemat för den kretsen i fordonet servicehandboken för ditt fordon märke och modell. Detta diagram kommer att berätta de komponenter och anslutningar på denna krets så att du kan utföra precisa tester för att lokalisera kortslutning eller dålig kontakt orsakar läckage i kretsen. Eller, om du föredrar, ta din bil till en bil elektrisk butik och få dem att åtgärda problemet
10

lossa de elektriska ledningarna från startmotorsolenoiden -. Den lilla cylindern ovanpå startmotorn - Om ingen av de säkringar som du tog bort från säkringen boxed orsakat amperemeter läsa 0. Om du kopplar startmotorsolenoiden orsakar amperemeter att gå till 0 ampere, har du en elektrisk kortslutning i solenoiden eller ledningarna ansluter till solenoiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68129.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.