Hur vill kolla om en bil Kompressorn Working

Om bilens luftkonditionering /värme systemet inte verkar fungera korrekt, kan det finnas ett par olika anledningar. Även luftkonditioneringssystem är inte den mest komplicerade delen av en bil, de är inte enkla att diagnostisera och reparera. Du kan kontrollera bilens kompressor för att se om det fungerar. Dock bör du ha en erfaren mekaniker ersätta denna del, eftersom det innebär att arbeta med högtryckssystem. Saker du behöver
Freon laddning kit
UV dye
svart ljus
Smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

förvandla din bil på och rulla ner fönstren. Stäng av radio och luftkonditionering. Låt bilen gå tills den når sin normal körning temperatur vrid vreden klimatkontroll på "cool." Lyssna för kompressorn att sparka på. Om du inte hör det, vända bilen och öppna huven. Låt motorn svalna.
2

Inspektera kompressorns elektriska ledningar för uppkopplingsproblem, pauser eller brännmärken. Om några elledningar är urkopplad, anslut dem. Om du ser pauser eller brännmärken i ledningarna, lossa kablarna och ta kompressorn till en utbildad tekniker för reparation. Om inga pauser eller brännmärken är närvarande, öppna säkringsboxen på förarsidan. Läs din instruktionsbok eller diagrammet på säkringen dörren för att hitta de säkringar som motsvarar luftkonditioneringen. Byt ut alla säkringar.
3

Bifoga en freon uppladdning kit till luftkonditioneringssystemet. Följ tillverkarens instruktioner för hur du ansluter den uppladdning kit till bilen. Lägg UV färgämne för laddning linjer. Starta bilen och slå på luftkonditioneringen på sin kallaste inställningen. När UV-färgen har kommit in i systemet luftkonditionering, förvandla din bil och dra in den i ett garage.
4

Släck garage lampor och fönster block med kartong för att skapa en mörk miljö. Shine ett svart ljus under huven och leta efter en grön vätska glöder under svart ljus runt kompressorn. Om du ser grön vätska glödande, innebär detta att kompressorn läcker. Ta bilen till en erfaren mekaniker att ha kompressorn bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67908.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.