Hur man läser Engine koder på en 1985 Chevy

År 1985 hade Chevrolet fortfarande den äldre On Board Diagnostics, även känd som OBD1. Istället för att använda en scan tool ägare åt deras motorns felkoder manuellt. Koder skapas när ett fel inträffar i motorn, och lagras i datorn eller elektroniska styrmodul (ECM). När den diagnostiska koden initieras, är koder läsa igenom ett blinkande "check engine" eller "tjänsten motorn snart" ljus på instrumentbrädan. Saker du behöver
Byglingstråd eller
Paper clip
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningen till läge "på" utan att det vevas.
Sida 2

Leta monteringsbandet Diagnostic Bly (ALDL) under instrumentbrädan. Klicka på länkarna nedan för ett diagram och bild av en ALDL. Det är en liten, multi-port elektriska anslutningen och kan ha ett plasthölje.
3

Se länkarna nedan för att lokalisera terminaler "A" och "B" Den "A" terminal är marken, och "B" terminalen är den diagnostiska bly. Länka terminalerna med en liten längd av bygel eller ett gem.
4

Titta på "check engine" light för blinkande motor koder, som liknar morsekod. Kod 12, vilket innebär att det inte finns någon distributör gnista (eftersom du inte har skrivit motorn) blinkar först. Kod 12 representeras av en blixt (för nummer ett), sedan en paus, följt av två blinkningar (för nummer två). Kod 12 blinkar tre gånger.
5

Anteckna de felkoder. Varje nummer kommer att blinka tre gånger. Om din ECM har inget lagrat felkoder, kommer kod 12 är det enda som visas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65338.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.