Hur du vet när din fläktrem behöver bytas

Fan bälten , även känd som kör eller serpentin remmar , koppla ihop olika aspekter av ett fordons motor och hjälpa till makten komponenter såsom vattenpumpen , luftkonditionering och servostyrning . Skadade bälten är en fara för fordonet och föraren . Utseende

Stora, djupa sprickor i bandets yta är tecken på en del måste bytas ut . Mindre sprickor garanterar inte omedelbar ersättning men signalerar en ersättare kommer att behövas inom en snar framtid .
Noise

fläktremmar i behov av ersätter producera en skrikande eller gnisslande ljud när bilen är i bruk . Den starkare och mer ihållande buller , desto viktigare är det att byta ut remmen .
Fit

Alltför sträckt fläktremmar måste bytas . Testa om remmen är för löst genom att lätt trycka på den när motorn är avstängd och kyls . Om remmen är slak eller inte fjädra tillbaka på plats snabbt och bestämt , bör den bytas ut . Planerat underhåll

Bälten Addera utan några synliga problem fortfarande kan vara i behov av utbyte . Kontrollera bilens handbok för en ersättning schema och följ det att undvika plötsliga problem fläktrem .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66095.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.