Hur fixar läckande Insprutningsmunstycken på Jeeps

Jeep s bränsleinjektorer styr insprutning av trycksatt bränsle in i förbränningsrummet i motorn. Spridare är elektroniskt styrda och spraya bränslet i en fin dimma för att tillåta bränsle att kombinera mer jämnt med luften i förbränningskammaren. Bränslespridare monteras i din jeep motor och bränsleledningar och låses på plats med O-ringar. Vibration och nedbrytning av de O-ringar kan resultera i läckor vid högt tryck bränsleledning eller från punkten av anslutning till motorn. Trycksatt bränsle linjer kommer att sippra ett konstant flöde av bränsle genom läckande tätningar, såvida repareras. Instruktioner
läcksökning
1

Vrid Jeep tändningsnyckeln till "elektronik bara" läge. Bränslepumpen kommer trycksätta bränslesystemet.
2

Inspektera bränsle injektorer för läckor. Vibration, korrosion och material sönderdelning kan leda till fel på O-ringarna som fäster injektorn bränsle skenor eller motor. Om bränslet läcker vid bränsleskenan sammanhang bör O-ringen bytas. Om bränslet läcker inuti motorn - vilket kan styrkas av Jeep s färddator rapportering mager eller fet bränsle till luft förhållanden för en cylinder - skall injektorn bytas. Både O-ringen ersättning och injektor ersättare kommer att kräva avlägsnande av injektorn.
3

Ta ut nyckeln ur tändningslåset.
Insprutare Removal

4

Minska trycket i bränslesystemet. Koppla bränslesäkerhet cut-off switch - som inaktiverar bränslepumpen - och starta Jeep konsumera bränslet i ledningarna för att minska trycket, sedan koppla ur batteriet
p Om din Jeep inte är utrustad. med ett bränsle säkerhet cut-off, koppla ur batteriet och ta bort en bränsleledning för att minska trycket på linjen. Fånga något bränsle i en ren kopp och återgå till tanken. Byt bränsleledningen.
5

Ta bort alla komponenter som krävs för att komma till bränsle skenor eller bränsleledningar anslutna till bränslepumpen. Luftintag rör, rör vaccuum, elkontakter och bult på-enheter bör noggrant dokumenteras för att möjliggöra utbyte när injektorn har servats.
6

Koppla bränsleskenan från motorn. Vissa bränsle skenor är bultade till motorn för att minska vibrationerna. Avlägsna skruven och ställ åt sidan.
7

Dra ut elkontakten på insprutare. Flytta pluggen bort från injektorn.
8

Avlägsna bränsleskenan från toppen av injektorn. Rock bränsleskenan fram och tillbaka och dra rakt bort från injektorn. Injektorn är fäst på plats med en O-ring. När bränslet skenan avlägsnas, inspektera injektorn för att säkerställa att O-ringen är på plats. Om O-ringen är inte på injektorn, hämta O-ringen från bränslet tågförbindelse.
9

bort injektorn från motorn. Ta tag i injektorn med handen och dra direkt från motorn. Ta bort O-ringarna från injektorn och kassera. Addera Injector Service
10

Inspektera injektor för läckor eller skador. Om injektorn har redan bekräftats som skadats, eller inspektionen visar skador, kassera injektorn.
11

Montera nya O-ringar på injektorn. Injektorn munstycket och bränslefördelaren anslutningspunkt kommer vardera att ha en O-ring installation punkt. Innan du installerar den nya O-ringar, belägga dem med ett tunt lager av motorolja. Den motorolja kommer smörj O-ringen under installationen för att minska sannolikheten för sönderrivning. Smörjningen kommer också bidra till en korrekt placering av O-ringen i bränsleledningen eller motor. Om byte av injektorn, kan den nya injektorn har O-ringar installerade. Smörj O-ringarna innan du installerar injektorn på motorn.
12

Tryck injektor, munstycke änden först i injektorn hålet på motorn. Du kan känna en lätt popping känsla som injektor O-ringen sitter i insprutare hålet. En korrekt sittande injektor motstår avlägsnande från motorn.
13

Montera bränsleskenan på insprutare. Tryck bränslefördelningsröret på anslutningspunkten tills injektorn är fullt sitter i bränslefördelningsröret. Korrekt sittande skenor motstår borttagning.
14

Ersätt motorkomponenter demonteras för att ge åtkomst till bränslepumpen.
15

Anslut jeep batteri. Vrid tändningsnyckeln till elektronik bara läget och vänta 10 sekunder på att bränslepumpen att trycksätta systemet. Inspektera bränsle skenor och bränsleledningar för läckor. Starta Jeep för att bekräfta installationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67284.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.