Subaru Problem Transmission

Även Subaru bilar tenderar att stå sig genom tiderna bättre än de flesta i sin som-ny prisklass, äldre transmissioner ofta lämnar övrigt att önska i fråga om tillförlitlighet. Vissa problem med tillförlitligheten är mer allvarliga än andra, och de flesta har mer att göra med felaktigt bruk eller underhåll än med någon specifik tillverkare defekt. Överväganden

För att förstå vad som utgör ett problem, hjälper det att veta hur Subaru sändningar är programmerade att fungera. Subaru automatiska växellådor har en väldigt aggressiv "power"-läge som hjälper bilen att prestera bättre med acceleration. Denna "power"-läge förseningar drivsamverkan, höjer växlingspunkter och skift fasthet, och ofta gör nedväxlingar en ryckig och obehaglig affär. Medan oroande, är sådant beteende kan förväntas från någon Subaru automatlåda.
Parkering Problem

Subaru producerade omkring 816 automatisk transmission utrustade Legacys, Bajas, Outbacks, skogsbrukare och Imprezas mellan 2001 och 2003 med en defekt parkering spärrhake som kan orsaka att transmissionen att glida ut ur parken på måfå. Även om inga skador hade rapporterats vid den tiden utfärdade bolaget en återkallelse för de drabbade fordon i november 2002. Berörda fordon är benägna att drabbas misslyckande medan parkerade i branta lutningar utan tillämpade parkering redskap. Eftersom detta misslyckande var föremål för en fabrik återkallelse, får berörda fordon repareras kostnadsfritt vid varje återförsäljare.
Bad Computer
p Alla 2005 sex- cylinder, Sportshift utrustade Outbacks har ett kryphål i datorprogrammering som gör att föraren kan över-rida motorns rev limiter medan flytta i manuellt läge. Även om inte tekniskt en "fel", denna egenskap hos Sportshift kan orsaka ouppmärksam förare till över-rev bilen under långa perioder, vilket orsakar olja och motor överhettning problem, och slutligen förstöra själva motorn. Du kan ha datorn omprogrammeras, men billigare lösning är att helt enkelt vara medveten om problemet.
Annars synkronisatorer

flesta Subaru manuella växellådor använder små synchronizers av mässing eller brons. Medan den utmärkta smörj av dessa material ger för smart och enkel växling, ingen av dem bär liksom synchronizers stål som används i de flesta transmissioner. En överföring som vägrar att stanna i växeln eller är svårt att engagera är symptomatisk för sviktande synkronisatorer, och en ljust gyllene lyster i transmissionsolja är ett säkert tecken.
Reparationer Garanti

Subaru drivlina garanti anses allmänt ganska bra, det gör det innehålla en ganska irriterande kryphål. Många ägare vars manuella transmissioner misslyckas i normal användning har funnit att Subaru rutinmässigt klassificerar pre-mogna synkroniserad slitage som ett tecken på "missbruk",. Enligt Subaru garanti språk, till exempel "missbruk" omedelbart upphäver drivsystem garanti
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64784.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.