Edelbrock Förgasare Felsökning

Edelbrock förgasare är noggrant inställda på fabriken för att arbeta med de allra flesta applikationer. Däremot kan förgasaren utveckla problem med tiden, oftast på grund av en defekt tätning eller en komponent som har fallit ur justering. Den svåraste delen av fastställandet av ett problem med en Edelbrock förgasaren brukar bestämma vad problemet är, även om det finns några vanliga som har identifierats av vad förgasaren eller motorn gör. Förgasare Översvämningar

När förgasaren innehåller för mycket bensin, det sägs att "översvämmas." Översvämningar är ofta tillsammans med bensin rinner ut i förgasaren, och ibland orsakas av ett smutsigt bränslefilter eller en felaktig float nivå. Edelbrock förgasare använder två flottar, som båda är belägna på undersidan av airhorn. Det måste finnas ett avstånd av 7/16 tum mellan toppen av den yttre kanten av varje flottör vid luft horn packningen. För att justera flottören, böja fliken på baksidan av flottören. Ibland kan smuts eller metall vara igensättning nålar och säten. För att rensa täppa, knacka lätt på bränsleinloppet montering på passagerarsidan av förgasaren med handtaget på en skruvmejsel eller skiftnyckel. Förgasaren kommer också översvämma om bränsletrycket är för högt. Detta är ett vanligt problem om beståndet bränslepump har ersatts med ett högpresterande bränslepump. Ett bränsle tryckregulator ska lösa problemet.
Motorn går på tomgång Ungefär

En ledig problem orsakas vanligen av en luft läcka vid förgasaren bas packning. Basen packningen är belägen mellan basen av förgasaren och insugningsröret. För att kolla efter läckor, vrid motorn på och spreja vatten runt basen av förgasaren med en sprayflaska. Vattnet kommer att täta läckan för en sekund eller två och hastigheten hos motorn kommer att öka. Om packningen läcker, måste den bytas ut. Problemet kan också bero på en luft /bränsleblandning som antingen är för mager, vilket innebär att inte tillräckligt med bränsle, eller för fet, vilket innebär att inte tillräckligt med luft. Kom ihåg att justera luft /bränsleblandningen endast när motorn har nått normal arbetstemperatur. Innan några justeringar görs till förgasaren, bör tändsystemet, speciellt motorns timing, kontrolleras, eftersom tändsystemet är mer ofta än inte ansvarig för en dålig tomgång.
Dåligt Fuel Economy

dålig bränsleekonomi, som en ojämn tomgång, är vanligen orsakas av en defekt förgasare bas packning eller ett problem med tändsystemet. Dålig bränsleekonomi kan också uppstå om någon av de båda flottörerna inte justeras ordentligt, eller om luft /bränsleblandningen för mager eller för fet. Som med ett översvämningar problem, kan nålen och sätena vara igensatt av smuts eller metall, eller bränsletrycket kan vara för hög. Luften horn packningen bör också kontrolleras för defekter, vilket gör att luft läcker från förgasaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64228.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.