Felsökning vid startproblem på en 1999 GMC Sierra

Det finns en mängd möjligheter som orsakar en no-start problem i en 1999 GMC Sierra. Det bästa sättet att angripa denna typ av problem är systematiskt, genom uteslutningsmetoden. Börja med de vanligaste problemen. Om problemet är datorrelaterade, kommer kontrollera motorn ljuset tändas. Saker du behöver
kod scanner
Volt /Ohmmeter Flighter Can av förgasare renare
Bränsletrycksregulator testare
Liten ficka skruvmejsel
Spare tändstift
Visa mer instruktioner
1

Försök att starta fordonet. Om den börjar med svårighet, kontrollera att se om check engine lampan lyser, vilket indikerar en datorstyrning eller sensor problem. Lyssna för starter att vitalisera när du försöker starta motorn. Om motorn stängs över när startmotorn aktiveras, är problemet inte med starter. Om det inte lyckas entusiasmera och inget ljud hörs, är problemet elektriskt.
2

Anslut streckkodsläsare i OBD-porten under vänster sida om ratten. Vrid nyckeln till körläget. Tryck på "Read" knappen på koden skannern. Anteckna koden som visas på skannern, och korsreferenser denna kod med tillhörande kod arket för en definition av problemet. Åtgärda problemet och återställer datorn genom att trycka på "Radera"-knappen.
3

Kontrollera batteriet på rätt spänning. Anslut voltmetern svarta kabeln till den negativa batteripolen och den röda kabeln till den positiva batteripolen. Voltmetern bör visa 12,75 volt eller mycket nära. Om det inte visar 12,2 volt eller högre, starta motorn och åter kontrollera spänningen att se om generatorn fungerar. Med motorn igång, ska spänningen stiga till mellan 13,8 och 14,5 volt. Om det inte stiger, är generatorn dåligt - stäng av motorn
4

Ha en hjälpare starta motorn medan du tittar på voltmetern.. Om spänningen sjunker under 10,5 volt när motorn startas, har batteriet en dålig cell och måste bytas ut.
5

Kontrollera startapparaten säkringen i säkringsdosan reläbox på förarsidan fenderwell om startmotorn går inte aktivera. Om säkringen är bra, kontrollera polerna på batteriet för korrosion eller glapp, reparera om så behövs och försök startmotorn igen. Kontrollera startapparaten för batteridrift vid stor diameter tråd terminal på startmotorsolenoiden genom att placera voltmeter svarta ledningen på en bra plats och sondera terminalen på solenoiden där stor diameter kabeln är ansluten. Voltmetern bör visa batterispänningen. Om inte, är problemet tråden eller batteripolen.

Kontrollera tunn tråd på solenoiden, som är tändningslåset tråd. Denna tråd bör ha makt endast när nyckeln är i startläge. Har en hjälpare vrider nyckeln för att starta, och sondera liten tråd för makten. Om det finns ström startmotorn är dålig. Om det inte finns någon ström startnyckeln är dåligt.
6

Kontrollera motorn för bränsle svält. Ta gasen huven och lyssna efter bränslepumpen för aktivering när en hjälpare vrider nyckeln till körläget. Bränslepumpen kan bara köras i 2 sekunder i taget om motorn inte är igång. Cykel nyckeln på och av i steg om 5 sekunder. Om du inte kan höra bränslepumpen, kontrollera säkringen bränslepumpen ligger i säkringen reläbox under huven. Om det är bra, ta bort luftkanalen vid spjällhuset med hjälp av en skruvmejsel.
7

Öppna gasreglaget genom att trycka på kopplingen med handen, sedan spraya en 3-andra skott av förgasaren renare i spjällhus. Installera luftkanalen tillfälligt på spjällhuset. Försök att starta trucken. Om trucken startar och går för en sekund eller två där det tidigare inte skulle, är bränslepumpen dåligt. Om det inte körs, är problemet någon annanstans.
8

Kontrollera vatten i oljan. Titta på oljestickan och se om det ser ut som lera (olja blandat med vatten) som ett resultat av en blåst topplockspackning. Avlägsna oljan korken och kontrollera för samma sak. Ta bort kylarlocket och leta efter olja i kylarvätska. Om olja hittas på någon av dessa platser, måste topplockspackning bytas.
9

Ta en tändkabeln från tändstiftet och sätt in extra tändstift. Lay tändstiftet på insugningsröret med elektroden vidrör en bra grund. Har en hjälpare starta motorn medan du tittar på tändstiftet. När motorn dras igång, bör en blå gnista vara synlig vid elektroden. Om ingen gnista är uppenbart att problemet ligger i tändsystemet.
10

Kontrollera spolen till makten vid den positiva polen. Anslut voltmetern svarta ledningen till en bra jord och sondera den positiva sidan av spolen med blymönja. Med nyckeln i RUN-läge bör det finnas batterispänningen vid spolen. Om det inte finns någon spänning en kabeldragning problem är närvarande. Om det inte har makten, antingen spolen eller tändstift kablar är felaktig.
11

Kontrollera spolen tråd för kontinuitet. Placera volt /ohmmeter i ohm läge. Placera den svarta kabeln i ena änden av tråden och den röda ledningen på den andra. Det bör inte vara mer än 18.000 ohm. Om motståndet är högre, byta tändkablarna, inklusive spolkabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65161.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.