Hur vill kolla Insprutare

Spridare ansvarar för bränsletillförsel till cylindern. Anordningen är sammansatt av en elektrisk solenoid som styr en ventil som tillåter bränsle att strömma vid bestämda mängder. Men med tiden en insprutare kan bli fel och fel. Det kan låta för mycket bränsle i cylindrarna eller stoppa bränsle cirkulation till cylindrarna helt. Det finns olika symtom på en felaktig insprutare som svårigheter att starta bilen eller ojämn tomgång. Du kan kontrollera din insprutare regelbundet för fel genom att utföra några tester med vanliga objekt. Saker du behöver
Stetoskop
Multimeter
Pen
Anteckningar
Visa fler instruktioner
Ohms Test
1

Parkera fordonet på ett plan yta och stäng av fordonet. Ta bort de elektriska kontakterna är anslutna till injektorn testas.
2

Anslut multimetern leder till de två metallkontakterna på injektorn. Se till att multimetern är i Ohm inställningen.
3

Anteckna ohm läsning från multimeter på ett anteckningsblock med en penna.
4

Upprepa proceduren i steg 1 till 3 för att spela in värdena från de olika injektorer. Om en injektor har en läsning som är mycket högre eller lägre än de andra, är det troligen trasigt. Alla bränsleinjektorer borde ha liknande värden.
Stetoskop Test
5

Parkera fordonet och lämna motorn påslagen.
6

Position ena änden av stetoskop mot bränsleinsprutaren.
7

Lyssna efter ett klickande ljud som skulle vara injektorn bränning. En injektor som är funktionellt gör ett klickande ljud varje gång den elektroniska ventilen öppnas. Om klickljud inte hörs, skall injektorn bytas.
Bränsletrycksregulator Test
8

Koppla ur vakuum linje som gör att bränslet att resa till bränsletrycksregulator.
9

Kontrollera regulatorn för bränsle närvaro. Regulatorn membranet spräcks och utfodring råbränsle till motorn om det finns bränsle som finns i regulatorn.
10

Ersätt den felaktiga regulator med ett nytt bränsle tryckregulator.

Spänning Test
11

Parkera fordonet och slå på tändningen utan att starta motorn. Se till att multimetern är inställd på "Volt".
12

Koppla bort eventuella elektriska anslutningar eller pluggar från spridarna som testas.
13

Fäst multimeter till ändarna av injektorns elkontakter att bestämma spänningen. Allmänt bör spänningen visa cirka 12 volt.
14

Avlägsna multimetern från de elektriska pluggar. Slå på tändningen för att stänga av den.
15

Fäst multimeter s svarta kabeln till fordonets batteri pluspol. Anslut den röda kabeln till den elektriska kontakten som inte var funktionella.
16

Drag runt motorn för bränsleinjektom elektriska ledningar för att ladda och observera multimeter. Spänningen ska växla mellan 0 och 12 volt. Upprepa proceduren för varje injektor plugg för att kontrollera spänningen (injektorpuls). Borde det inte finnas någon injektorpuls, byta ut den felaktiga insprutaren. Om testet är positivt och injektorn är fortfarande inte fungerar, kan du behöva byta ut injektorn också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67832.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.