Hur vill kolla en Nissan Maxima MIL Code

indikeringslampan lampa (MIL) på en Nissan Maxima varnar föraren om ett fel i huvudströmmen tågsystem. När en av Maxima många sensorer upptäcker ett problem, registrerar den en felkod i drivlinan styrmodulen, vilket utlöser belysningen av MIL. Kontroll koderna är det första steget i den diagnostiska processen. När du har koderna, har du en riktning att gå in för att reparera felet. Saker du behöver
Scan verktyget
Visa fler instruktioner
1

Anslut datalänk kabeln på din scan tool till den diagnostiska porten på Maxima. Hamnen är belägen under instrumentbrädan på förarsidan. Hamnen är i princip samma storlek som kontakten på datalänk-kabel. Du kan köpa ett felsökningsverktyg på de flesta bildelar återförsäljare. Scan verktyg varierar kraftigt i funktion och förmåga. Några enda erbjudandekod läsa medan de mer sofistikerade modellerna erbjuder olika nivåer av diagnostisk hjälp. För denna uppgift behöver du bara en enkel kod läsare men överväga alla alternativ innan man köper. Dessutom, se till att Scan verktyget du köper fungerar med Nissan programvara.
2

Följ scan verktygets specifika instruktioner för dator scanning. Det finns flera tillverkare av sökverktygen, och de gör inte alla fungerar på exakt samma sätt, så se till att du är bekant med hur din fungerar och följa Scan Tool särskilda anvisningar exakt.
3 < p> Skriv koden eller koderna ner när de är som visas på din avsökningsverktyg diagnostiska skärm. Du måste veta den exakta koden (er) för den diagnostiska processen. Ta inte bort koderna när du uppmanas att göra så, om du inte redan har avslutat felsökning och reparation av Maxima.
4

Slutför skanning per genomsökningen verktygets specifika instruktioner och koppla datalänk kabeln från Maxima diagnostiska port.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63725.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.