Hur vill kolla termostaten på en 1995 Pontiac Grand Am

Din 1995 Pontiac Grand Am termostat styr bilens motor temperatur genom att öppna en ventil efter att motorn har nått en förbestämd temperatur. Detta låter het kylvätska flöde i kylaren där det kyls. Termostaten är gömd inuti sitt hölje och det kan vara svårt för dig att veta om det gör sitt jobb. Ändå kan du kontrollera termostatens funktion genom den effekt det har på kylsystemet utan att ta ut enheten ur din Grand Am. Saker du behöver
assistentens hjälp
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Grand Am och lokalisera kylvätska återvinning. Tanken är ansluten till en sida av värmeelementet med en tunn gummislang. Kontrollera kylvätskenivån i tanken är vid "Full Cold" märket. Se också till att motorn och kylaren är sval vid beröring. Annars, vänta ungefär en timme innan du går vidare till nästa steg.
2

Be en assistent för att starta motorn och titta på temperaturmätaren på instrumentpanelen. Låt motorn gå på tomgång i ca 20 minuter.
3

Titta på kylvätska i returtanken. Efter 15 till 20 minuter, bör kylvätskenivån i returtanken sjunka och övre kylarslangen bör bli varmare eller varm. Nålen på temperaturmätaren skulle stiga men är fortfarande lägre än den röda linjen.
4

Be din assistent så att du vet om nålen på temperaturmätaren är att komma för nära den röda linjen innan 15 eller 20 minuter av motorns tomgång. Om så är fallet, och om kylvätskenivån i tanken förblir densamma och övre kylarslangen förblir sval, öppnar termostaten inte - be din assistent att stänga av motorn omedelbart. Om vätskenivån i tanken sjunker snart efter att du startar motorn, visar nålen på mätaren en låg temperatur under hela provet och den övre kylarslangen blir aldrig varm, är termostaten fastnat öppen.
5 < p> Stäng av motorn och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66954.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.