Hur att rensa Check Engine Light på en 2007 Saturn Ion

kontrollera motorn ljuset på en 2007 Saturn Ion indikerar att en oegentlighet eller fel har uppstått inom den elektroniska styrmodulen (ECM) eller dator intressesfär. ECM styr alla funktioner motorstyrsystem i förhållande till driften av motorn för att utesluta de interna komponenterna. Alla datordriften är elektromekaniska i naturen. För att stänga av ljuset kontrollera motorn, måste den indikerade felet korrigeras. Saker du behöver
kod scanner och tillhörande kod dechiffrera ark
Visa fler instruktioner
1

in koden skannern kontakten i OBD II-uttag, som finns under bindestreck på förarsidan precis till vänster om rattstången. Vrid startnyckeln till körläge utan att starta motorn.
2

Tryck på "Read" knappen på koden skannern. Skannern kommer att dra tillbaka alla aktuella koder. Datorn har förinställda parametrar och en diagnostisk funktion. Datorn identifierar eventuella oegentligheter i form av en beskrivande kod bestående av en bokstav följt av fyra siffror. Brevet betecknar området och siffrorna den defekta delen.
3

Record koden eller koderna och korshänvisningar dessa med koden arket. Korrigera alla fel och provköra fordonet.
4

Anslut streckkodsläsare i OBD II porten igen. Vrid tändningsnyckeln på, till körläget, med motorn avstängd.
5

Tryck på knappen märkt "Erase" för att radera koden och återställa datorn. Denna åtgärd släcker ljuset kontrollera motorn tills annat fel uppstår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64978.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.