Hur vill kolla generatorn på en 1996 Nissan Sentra

kontroll skick generatorn på din Nissan Sentra hjälper dig att avgöra om generatorn behöver bytas. Om du har långsam veva, svagt batteri eller döda batterier regelbundet, är det dags att ta reda på varför. Testa utspänningen från generatorn kommer att hjälpa att avgöra om generatorn är problemet eller om det är något annat i systemet. Din elsystem är 12 volt, och generatorn vanligtvis lägger ut 13,5-15 volt. Detta gör makt att köra bilen och ladda batteriet samtidigt. Saker du behöver
Digital mutlimeter
Visa fler instruktioner
1

Placera ratten på din digitala multimeter på 20V inställningen. Detta gör att du kan testa volt med mätaren.
2

Placera bilen på ett plant underlag och dra åt parkeringsbromsen. Om det är en automatisk växellåda, lägg växelspaken i parken. Manuella växellådor ska vara i neutralläge.
3

Starta bilen och låt den gå på tomgång. Var försiktig när du arbetar runt motorn och alla rörliga delar. Håll händer, kläder och smycken borta från motorn.
4

Placera den röda sladden från multimetern på "B" terminalen på baksidan av generatorn. Det är ledningen med den stora röda kabeln är ansluten till det på baksidan av generatorn.
5

Anslut den svarta sladden från multimetern på en lämplig plats. Inte mals till generatorn fallet. Välj en plats på kroppen eller chassi där du har ren metall, såsom en bult eller skruv.
6

Notera avläsningen på multimetern. Värdet ska ligga mellan 13,5 och 15 volt. Något mindre indikerar en generator som inte producerar tillräckligt med kraft och något över indikerar en dålig spänningsregulator i generatorn.
7

Stäng av motorn och kontrollera remmen för att avgöra om det är löst och orsakar en låg läsning. Om bandet är tight, kommer generatorn behöva bänk testas utanför bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64766.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.