Felsökning av en 2002 Chrysler bränsleutsläpp System

Felsökning en 2002 Chrysler bränsleutsläpp är ungefär samma som felsökning av motorn, i allmänhet. Det är snabbare och mer effektivt att använda Chryslers andra generationen On-Board Diagnostic system än att kolla genom syn, hörsel och beröring ensam. OBD-II-systemet övervakar både motor och bränslesystem, kodning och spela fel när de uppstår. Om ett problem uppstår nog, vänder OBD-II-systemet på Chryslers "Check Engine" light. Dra denna post kräver en OBD-II-skanner. Gör detta innan någon stat inspektion, en aktiv "Check Engine" light kommer att orsaka din Chrysler att misslyckas. Saker du behöver
OBD-II skanner
Pen
Paper
Visa fler instruktioner
1

Sök efter din 2002 Chryslers Data Link Connector. Denna dator utlopp ansluts direkt till din Chrysler Powertrain styrenhet. DLC läge varierar med modellen 2002 Chrysler. Vanligtvis kan du hitta det under ratten, någonstans mellan gaspedalen och den vänstra panelen. Det är oftast gjord av hård svart plast och det har 16 pin-acceptera slots.
2

Bifoga skannerns diagnostisk kabel till din Chrysler DLC utlopp. Slå på skannern.
3

Slå på din Chrysler elsystem. När du slår på tändningen till "On" inställningen, lämnar motorn. Du kan dock äga en scanner som också kommer att behöva Chrysler motor vevas.
4

nyckel i ett återvinningssystem kommando. Du kanske använder en scanner som kommer att hämta koder automatiskt. Om du inte är, kan du hitta det exakta hämtning instruktionerna i skannerns manual. Knapp orientering och kommandot rutiner skiljer sig efter märke och typ av enhet.
5

Vänta på din skanner och Chyrsler s PCM till gränssnittet. Detta tar bara en sekund eller två. När koderna har hämtats, kopiera koderna på ett pappersark. Titta på skannern igen och understruken alla alfanumeriska koder som inte har ett "pågående" status. Väntande koder inte iväg varningstecken som en "Check Engine" light.
6

Hitta definitionerna för varje kod du kopierade. Det finns två uppsättning koder du behöver för att leta efter - generiska OBD-II koder allmänt används i alla post-1996 fordon, och Chryslers egen speciella uppsättning koder som används enbart för sina motorer och bränslesystem. De allmänna koderna kan hittas i skannerns manual. Hitta Chryslers koder online gratis.
7

Vet koderna en sista gång. Läs igenom de kodande definitioner, och placera en bock bredvid något som involverar bränslepåfyllning och avgasreningssystem. Detta kan vara en mängd olika sensorer, såsom avgaserna omdirigering (EGR), det EVAP systemet och andra.
8

tillbaka till din Chrysler, och öppna motorrummet. Felsöka motorn, bränslepåfyllning och avgasreningsystem och sensor baserad på din lista. Korsa ut koder när du har undersökt och eliminerat problem. Om du inte kan genomföra de nödvändiga reparationerna själv, kör ditt Chrysler till en mekaniker. Ta din felsökning lista med dig, eftersom det kommer att spara på diagnostiska avgifter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67028.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.