Saturn Manuell Transaxle Problem

Saturn skapades ursprungligen för att vara GM: s import-fighter divisionen, ett bålverk för den kommande invasionen av små asiatiska komprimerar som inte skulle äventyra övriga divisionernas amerikanska identiteten. Jämfört med de andra märkena i GM: s line-up, har Saturnus producerat ett stort antal manuellt växlade bilar, varav de flesta har hållit upp ganska väl genom åren. I själva verket kan de flesta av Saturnus transmission problem kan spåras tillbaka till användaren fel, i motsats till den ofta anklagade fabrik defekt. Transmission vs Transaxel

växellådan skiljer sig från en transmission i det att den har en integrerad differential, medan en transmission använder en separat, front-eller bakmonterade differential. En slutväxel tillåter motorn att placeras mellan drivhjulen, en nödvändighet för att producera antingen mittmotor eller framhjulsdrift bilar.
Transmissionsfel

5 -växlad manuell transaxle används i de flesta Saturns är faktiskt över-engineered för strömmen som motorn. De flesta överföring misslyckanden kan läggas på de tunga fötter felaktig växling, vilket ofta skadar växellådans innerkugghjulspumpar synchronizers. Dessa tandade tallrikar vila mellan alla lägre uppsättningar av kugghjul, och underlätta övergången från en växel till nästa. När skiftade felaktigt, tänderna på synkronisatorer börjar chip och erodera mot varandra, vilket gör det svårt eller omöjligt att antingen flytta in eller ut ur en given växel.
Underlåtenhet Symtom

grund av synkro designen, är tredje växeln ofta de första att gå, men någon av de tidigare två är lika sannolikt, beroende på hur sändningen missbrukats tidigare. Det första tecknet på synchro misslyckande är svårt att engagera de redskap, varefter slitaget accelererar snabbt på grund av den extra ansträngning och efterföljande slipning stött. Mot slutet om sitt liv, får överföringen inte stanna i växel alls, poppar shifter i friläge under hård acceleration eller inbromsning.
Underlåtenhet Prevention

Vid ett tiden var de flesta bilar som drivs av människor som hade åtminstone viss erfarenhet av jordbruksmaskiner som traktorer och lastbilar. Dock är de flesta nya drivrutiner vana bara till automatiken, och kanske aldrig har lärt sig grunderna i växling. Det bästa sättet att förhindra överföring misslyckas är att lära sig rätt skiftande tekniker som dubbel-kramade och häl-tå nedväxling, genomföra dem på ett konsekvent sätt.
Hydraulisk koppling Underlåtenhet

Saturns använda ett hydrauliskt system för att manövrera kopplingen, som är mycket lik i princip ett hydrauliskt bromssystem. Foten kopplingen arbetar en fluidcylinder, som trycker på en matchande cylinder i kopplingen för att frigöra det. Upprätthålla korrekt vätskenivåer i denna typ av system är avgörande för dess livslängd och funktion, så kolla din vätska ofta och ändra den vid föreskrivna intervall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64393.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.