Hur du berätta om din Katalysator är bruten

Katalysatorer är anordningar placerade under en bil som bryter ner skadliga avgaser. Trasiga katalysatorer har en skadlig effekt på fordonens prestanda, men ett problem kan vara svåra att diagnostisera, eftersom det inte finns några standardiserade kontrollpunkterna för katalysatorer. Det finns dock ett antal symptom och några tester som du kan utföra för att indikera om din bil kan ha en trasig katalysator. Instruktioner
symptom från Broken katalysatorer
1

Steg på gaspedalen. Om det inte göra att bilen går fortare, kan detta vara ett symptom på en trasig katalysator. Du kan också höra ett visslande eller kvävning ljud när trampa på gasen, eller märker en påtaglig minskning i gas körsträcka.
2

Kör bilen och övervaka dess prestanda. En bil med en trasig katalysator kan sluta röra sig efter några minuter. Ett igensatt eller trasig katalysator orsakar problem med avgaserna, vilket orsakar mottryck i motorn och stör fungerar.
3

Lyssna efter ett rasslande ljud som bara kan höras när bilen går på tomgång. Kärnan i en katalysator kan bryta isär, orsakar detta skrammel.
4

Leta efter blå-grå rök. Gaserna som en konverterare bryter ner är normalt här färgen och innehåller svavel, vilket luktar som ruttna ägg. En doft som ruttna ägg som kommer från avgaser är ett annat symptom. Addera Diagnostisera problemet
5

Knacka katalysatorn försiktigt med en gummiklubba och lyssna efter ett skramlande ljud om du har hört ljud som ett symptom. Skramlande kan vara ett tecken på att kärnan är bruten.
6

Ta bilen till en mekaniker. Det finns flera tester som en mekaniker kan göra, inklusive ett utsläpp test eller mätning av mottryck.
7

bort katalysatorn. Detta är lite svårare, men kan vara till hjälp. Shine en ficklampa inne och leta efter träskor, raster, eller känna om kärnan är löst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67164.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.