Felsökning Diesel Motors

Med bränslekostnader stiger, har dieselmotorn blivit mer populär, eftersom det är mer effektivt och kostnadseffektivt än en gasdriven motor. Diesel är dyrare än bensin, men det är mer energieffektivt, vilket orsakar att diesel bil att ha en högre körsträcka än det är bensinslukande kusin. Gasmotorer använder teknik gnisttändning, medan en dieselmotor fungerar på kompressionständning för antändning av bränslet. Detta gör att motorn går mycket varmare. När problem uppstår finns det några felsökning du kan göra innan du tar din bil för ett kostsamt besök till mekaniker. Instruktioner
1

Töm bränsletanken omedelbart om det finns bensin i systemet. Spola systemet noggrant och ersätta med dieselbränsle. Kontrollera bränslefiltret för eventuella blockeringar och byt vid behov.
2

kontrollera insprutningen linjer för läckage eller brott, om det är svårt att starta bilen. Dra åt anslutningarna för att eliminera eventuella läckor. Kontrollera och rengör bränsle munstycket om du har problem med att starta bilen. Byt ut munstycket om det behövs.
3

Lufta bränslesystemet om motorn tenderar att svalla på tomgång. Detta kommer att eliminera luft i bränslesystemet
4

Kontrollera insprutningspumpen om motorn går på tomgång ungefär när varm. Pumpen kan vara defekt eller inte justeras. Byt om det behövs.
5

Justera timingen om motorn har låg effekt. Pumpen till motorns timing kan vara felaktig. Detta kan också hjälpa till med överdriven bränsleförbrukning. Justera den maximala hastigheten skruv för låg effekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65274.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.