Så här kontrollerar Check Engine Light på en 1992 Tercel

Moderna datoriserade motorer har gjort reparationer komplicerat för bakgård mekaniker även samtidigt diagnostisera problem enklare. En ombord (OBD) dator övervakar sensorer hela fordonet och, när ett problem upptäcks, tänds kontrollera motorn ljus. OBD lagrar också en kod som, om bilen är en 1996 års modell eller senare, kan läsas med en scanner. Pre-1996 Corolla använder ett äldre system med "blinkkoderna." OBD blinkar check-motorn ljuset i en kombination av långa och korta blinkningar. En mekaniker kan korsreferens blink mönster med ett diagram för att bestämma där OBD upptäckt ett fel. Saker du behöver
kort längd av tråd
Diagnostic code diagrammet (se "check engine" i bruksanvisningen)
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningen och öppna huven. Leta reda på kontakten rutan, en liten plastlåda precis bakom huvudsäkringen med "Diagnos" tryckt på toppen.
2

Öppna lådan och använda en kort längd av tråd för att ansluta terminalerna E1 och TE1. Terminalerna kommer att märkas på huset eller kommer det att finnas en plats diagram på insidan av locket. Var noga med att inte ansluta andra terminaler. Addera 3

Slå på tändningen. Starta inte motorn och inte trycker på gaspedalen.
4

Titta på check-engine lampan medan systemet slås på. Ett regelbundet mönster av på-av-på-av (både "på" och "av" som varar omkring 1/4 sekund) innebär inga problem koden lagras. Ett oregelbundet mönster kan avkodas för att bestämma en lagrad diagnostisk kod.
5

Räkna blinkar, som kommer i grupper av vanliga on-off mönster åtskilda av en lång "off"-period. Till exempel, "1/2 sekund på, 1/2 sekund off, 1/2 sekund på, 1-1/2- andra off, 1/2 sekund på" har ett regelbundet mönster av två blinkningar, en paus, och en blink: Detta är koden 21. Den blinkar mönster av kod 13 skulle vara 1/2 sekund på, 1-1/2 sekunder av, och tre 1/2-second "på" intervall åtskilda av 1/2-second "off"-perioder. Anteckna koden.
6

Stäng av tändningen och ta bort kabeln. Kontrollera koden mot korsreferensens diagram i instruktionsboken eller på nätet. Diagrammet visar vilka elektroniskt system eller sensorn inte fungerar. Använd denna information för att diagnostisera problemet och forskning nödvändiga reparationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65705.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.